avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar pensie limita de varsta si calcul punctaj
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar pensie limita de varsta si calcul punctaj

In vederea depunerii dosarului de pensie pentru limita de varsta am pregatit atat cartea de munca in original si copie cat si adeverinteleemise de angajatorii de dinainte de 01.04.2001.
Am constatat ca valorile inscrise in cartea de munca nu sunt identice cu cele din adeverinte - au fost indicatorii de plan care au diminuat sau majorat veniturile, au fost medicale sau concedii fara plata sau invoiri care, in mod normal nu au fost evidentiate in carnetul de munca dar s-au regasit in salariile din statul de plata, deci in adeverinte
Intrebari
1. ce valori vor fi luate in calcul de catre casa de pensii in vederea calcularii punctajului de pensie - valoarea din cartea de munca sau aceea din adeverinta?
2. daca fac varsta de pensionare pentru limita de varsta, conform anexei 5 din legea 263/2010, in cursul lunii octombrie 2017, cand pot depune dosarul de pensionare?
3. in dosarul de solicitare a pensionarii trebuie pusa decizia de incetare a raportului de serviciu/ a contractului de munca asta insemnand ca stau fara venit pana la primirea deciziei de pensionare sau pot sta la serviciu pana cand primesc decizia, respectiv prima pensie?


Alte discuții în legătură

Pensionare Apostoaemihai Apostoaemihai Daca am o vechime in munca de 32 ani,din care 10 ani in gr.Ide munca specificat si in cartea de munca,pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta se ia in ... (vezi toată discuția)
Perioade lucrate in acord divele divele As vrea sa stiu daca perioada lucrata in acord, inainte de 1990, s-a luat in calcul la stabilirea pensiei ptr. limita de varsta?In ce procent? Venitul ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare mariyokko mariyokko Buna seara ! Va rog sa aveti amabilitatea si disponibilitatea de a lamuri in urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)