avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Urmarire penala datorii ANAF?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Urmarire penala datorii ANAF?

Daca am datorii la anaf de aproximativ 10.000 EURO din cauza firmei si nu le platesc pot fi urmarit penal?Ce imi recomandati sa fac cu firma?Sa o bag in insolventa sau sa o las deschisa?
Nu au ce sa execute silit,nu am conturi nici proprietati,nici salariu doar asigurare de sanatate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:16, 19 August 2016
Buna seara,

Din punctul meu de vedere se impune formularea unei cereri pentru deschiderea procedurii simplificate a insolventei, pentru a preintampina declararea de catre ANAF a insolvabilitatii persoanei juridice, fapt ce ar atrage potrivit dispozitiilor Codului de procedura fiscala raspunderea solidara a asociatilor. Aceasta fapta se inscrie in cazierul fiscal.
stanculescugeorge a scris:

Daca am datorii la anaf de aproximativ 10.000 EURO din cauza firmei si nu le platesc pot fi urmarit penal?

Teoretic nu veti fi urmarit penal. Aveti dvs. vreo banuiala ca s-ar putea intampla asta ?
Care ar fi izvorul debitului de 10K eur, adica de unde provine ?
Multumesc pt raspunsuri,
Inafara de eventuala schimbare a legii nu am nicio banuiala,de aceea intreb.
Nu stiu sumele exacte dar avem asa:
impozit pe o cladire care este pe firma,stoc de marfa,impozite pe salarii cam astea sunt cele importante.
De asemenea daca imi permiteti:
Daca platesc sa zicem 100 de lei pe luna pe viata la ANAF chiar daca se aduna penalizarii ma executa?sau apare ca platesc constant?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
stanculescugeorge, utilizator
Dvs. ca persoana fizica, in caz de faliment/lichidare/radiere a persoanei juridice, veti plati datoriile acesteia numai in masura in care vi se va atrage raspunderea pentru aceste debite, caci altfel va fi executata doar persoana juridica (bunuri, bani, etc).
Deci ...dat fiind scrise cele de mai sus, nu se poate raspunde cu certitudine la intrebarea cu 100 lei per luna, totusi, in cazul in care veti fi gasit raspunzator, vor veni peste dvs. portareii si vor lua tot ce este de luat, adica nu sta nimeni dupa dvs. cu 100 lei per luna, asta asa ca o paranteza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

The notorious forfetar KinDreD KinDreD Buna seara, Permiteti-mi sa va deranjez cu o problema legata de impozitul forfetar. Numele meu este Alexandru Heffner si am deschis un s.r.l. in ... (vezi toată discuția)
Dizolvare pentru nedepunere bilant derderian derderian Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru ... (vezi toată discuția)
Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)