avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cont blocat
Discuție deschisă în Executare silită

cont blocat

buna seara.am si eu o problema cu o rata la banca.banca mia blocat contul pe motiv ca nu am mai platit de 165 de zile.intrebarea mea este urmatoarea.daca la un imobil sunt trecute 2 persoane ca proprietari(eu cu mama eu 3/4 si mama 1/4)imi poate lua imobilul?multumesc
Cel mai recent răspuns: maryusmara88 , utilizator 15:06, 21 August 2016
Banca poate solicita partajul si va poate executa silit partea dvs. din imobil.
Nu ați specifiat ce fal de cont aveți, sau dacă este cont bancar unde primiți salariu?
Dacă este de salariu, banca nu are dreptul să vă blocheze contul. Faceți o sesizare Directorului Băncii cu privire la acest aspect și spuneți-le să respecte prevederile art. 728 din Cod proc. civ.

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

(5) Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face în limita a jumătate din cuantumul acestora.

(6) Sumele reţinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se eliberează sau se distribuie potrivit art. 863 şi următoarele.

(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Galan_Roxana a scris:

Banca poate solicita partajul si va poate executa silit partea dvs. din imobil.


Nu e nevoie de partaj pt a executa doar o cota din imobil cat ele sunt determinate, iar pt o executare silita imobiliara, datoria trebuie sa depaseasca 10 mii de lei daca aveti venituri urmaribile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
gi-jane2, moderator
este card de salariu. am sunat la banca si mi sa spus sa iau legatura cu executorul judecatoresc ca ei nu pot face nimic.cand am incasat salariu pe card si am incercat sa scot o parte din bani bancomatul ma anunta ca ,contul este blocat.multumesc
Mergeti si vb cu executorul sa faca o adresa catre bannca pt a va putea ridica diferenta de salariu.
Ar fi mai bine ca dvs sa vb la angajator sa luati salariul in mana pt ca veti pati asta in fiecare luna.

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi bancare Remus47 Remus47 Am trei popriri . Una din cauza avalizarii unui BO ( si care mi-au fost trasi bani din conturile personale , dar care nu acopera suma) si este poprire pe ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza si diurna papoyashu papoyashu Buna ziua, mama mea lucreaza la o firma din Romania cu domeniu de activitate in Italia. In contract are salariu de baza 700ron si diurna de 18 euro pe ... (vezi toată discuția)