Gen : Masculin
Data nasterii:12.06.1951
Stagiul de cotizare: 45 ani si 6 luna + 2 ani si 1 luna stagiul militar;
Alte date: modul de determinare al pensie suplimentare pentru angajatii care au contribuit la Fondul pentru pensia suplimentara cu 2 % , 3 % si respective 5 % .
Va fac cunoscut, ca in perioada Septembrie 1966 – 1 Iulie 2016 am lucrat efectiv , cu exceptia stagiului militar ( Octombrie 1970 – Noiembrie 1972 ) , platind lunar CAS , respectiv, am contribuit la constituirea Fondului pentru pensie suplimentara cu 2 % ; 3 % si respective 5 % .
In conditiile stipulate in art.168 din Legea 263 din 2010 este mentionat : “ beneficiaza de o crestere a punctajului , determinat prin aplicarea urmatoarelor procente la punctajul lunar realizat in acesta perioada , pentru perioadele mentionate la punctele : a) ; b) ; c) ; d); e) ; f); g) ; h) si j) ale articolului 168.
Va rog , sa aveti amabilitatea si sa-mi raspundeti in scris la urmatoarele intrebari :
Intrebare:
1) – Procedura / formula , modalitatea prin care se determina pensia suplimentara pentru asiguratii care au contribuit la Fondul cu 2 % , 3 % si respective 5 % ? Concret , in cazul meu cum pot determina punctajul lunar realizat pentru pensia suplimentara cuvenita , pentru perioada lucrata 1966 – 2016 , cat am contribuit la Fond cu 2 % , 3 % si respective 5 % ?
2) Modalitatea de cum se aplica , concret , cum pot beneficia de cresterea punctajului lunar realizat pentru pensie suplimentara , prin aplicarea procentelor mentionate la : a) ; b) ; c) ; d); e) ; f); g) ; h) si j) ale articolului 168.?
Va multumesc anticipat pentru sprijin si va raman profund recunoscator.
Cu stima ,
M.GRUNCA