avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cum se calculeaza punctajul lunar pentru pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cum se calculeaza punctajul lunar pentru pensia suplimentara pentru asiguratii care au contribuit la Fondul cu 2 % , 3% si respectiv 5 %

Gen : Masculin
Data nasterii:12.06.1951
Stagiul de cotizare: 45 ani si 6 luna + 2 ani si 1 luna stagiul militar;

Alte date: modul de determinare al pensie suplimentare pentru angajatii care au contribuit la Fondul pentru pensia suplimentara cu 2 % , 3 % si respective 5 % .

Va fac cunoscut, ca in perioada Septembrie 1966 – 1 Iulie 2016 am lucrat efectiv , cu exceptia stagiului militar ( Octombrie 1970 – Noiembrie 1972 ) , platind lunar CAS , respectiv, am contribuit la constituirea Fondului pentru pensie suplimentara cu 2 % ; 3 % si respective 5 % .
In conditiile stipulate in art.168 din Legea 263 din 2010 este mentionat : “ beneficiaza de o crestere a punctajului , determinat prin aplicarea urmatoarelor procente la punctajul lunar realizat in acesta perioada , pentru perioadele mentionate la punctele : a) ; b) ; c) ; d); e) ; f); g) ; h) si j) ale articolului 168.

Va rog , sa aveti amabilitatea si sa-mi raspundeti in scris la urmatoarele intrebari :
Intrebare:
1) – Procedura / formula , modalitatea prin care se determina pensia suplimentara pentru asiguratii care au contribuit la Fondul cu 2 % , 3 % si respective 5 % ? Concret , in cazul meu cum pot determina punctajul lunar realizat pentru pensia suplimentara cuvenita , pentru perioada lucrata 1966 – 2016 , cat am contribuit la Fond cu 2 % , 3 % si respective 5 % ?

2) Modalitatea de cum se aplica , concret , cum pot beneficia de cresterea punctajului lunar realizat pentru pensie suplimentara , prin aplicarea procentelor mentionate la : a) ; b) ; c) ; d); e) ; f); g) ; h) si j) ale articolului 168.?

Va multumesc anticipat pentru sprijin si va raman profund recunoscator.
Cu stima ,
M.GRUNCA

Alte discuții în legătură

Fondul pentru pensia suplimentara nemuritorul1 nemuritorul1 Conform legi 19/2000 art.165 asiguratii care au contribuit la FONDUL PENTRU PENSIA SUPLIMENTARA cu un procent de 11,67%; 9,5%; 10,5%. Dupa data de 01.04.2001 ... (vezi toată discuția)
Contributia la fondul pentru pensia suplimentara sch sch Pentru calculul actual al drepturilor de pensie, pe adeverintele de la angajator trebuiesc mentionate perioadele de contributiei la Fondul pt. pensie ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie suplimentara MirceaLeonte MirceaLeonte De unde pot afla ce procent si cat timp am contribuit la fondul de pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)