avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reglementari legale privind obligativitatea asigurarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reglementari legale privind obligativitatea asigurarii periodice sau la nevoie a dezinsectiei de catre asociatia de proprietari

in ultimele 3 saptamini si fac de cap gindacii de bucatarie si de canal in blocul in care locuiesc. desigur sunt citiva proprietari care probabil maninca supa de gindaci si au adevarate colonii de gindaci in apartamente. problema este ca acestia se impinzesc peste tot, in coloane de aerisire, coloane de tevi, casa lift, etc. sunt prevederi legale care sa oblige asociatia de proprietari sa efectueze dezinsectie ? ce autoritati pot controla si sanctiona asociatiile de proprietari, in conditiile in care nu se asigura igienizarea blocurilor ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:49, 27 August 2016
Ati solicitat conducerii asociatiei dv. dezinsectia, daca ei stau si dorm pe camasa?

Dar, ca sa starpiti aceste vietati in apartamentul dv. va sfatuiesc sa va cumparati MaxForce de la Bayer. Este o seringa cu un gel care se presara sub forma de bobite cat mazarea pe ici-colo, pe margine de dulapuri, in interiorul acestora, la ramele usilor si geamurilor, in spatele aragazului, pe tevile de apa de sub chiuveta, in locurile de contact cu locuintele vecinilor (tevi verticale, orizontale).
O seringa ajunge sa repetati dezinsectia, cred, de 2-3 ori pentru ca bobitele se presara cam la 1 m distanta una de alta.
Gelul emana un miros placut gandacilor, acestia se reped sa-l deguste, mor, iar cadavrele lor sunt consumate de gandacii care vin in urma lor si mor si acestia, deci efectul este in cascada.
Pe mine m-a uluit rapiditatea cu care au disparut. la cat m-am chinuit cu fel si fel de substante mai bine de un an de zile pana cand am dat de acest inseticid.

Insecticidul este extrem de eficient, costa in jur de 70 lei si nu este daunator nici pentru om, nici pentru animalele din casa, nu raspandeste miros, iar gandacii sunt decimati in maxim o saptamana, nu veti mai vedea picior de gandac.
Va garantez
Buna ziua ! Multumesc pentru sugestie, eluata de ja in calcul si oricum, am facut dezinsectie in apartament. acest lucru nu razolva insa problema. gindacii oricum zburda prin bloc. e vorba de respectarea unor norme de igiena si de asigurarea unor conditii normale de viata. ca nu am eu momentan gindaci, e o solutie de moment. problema jegului de la altii si a gindacilor aciuati in bloc ramine in continuare . oricum fac reclamatie la directia de sanatate publica. nu se pote trai in totala ignoranta . doar nu stau in ghetou.
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, orice persoana fizica sau juridica, avand calitatea de angajator, este obligata sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.
Asociatia de proprietari detine calitatea si incheie raporturi juridice de munca in calitate de angajator
Conform dispozitiilor Normelor de igiena si recomanadari privind mediul de viata al populatiei aprobate prin Ordinul ministerului santatatii nr 536/1997 masurile de dezinsectie, trebuiesc efectuate atunci cand este nevoie, o data la minim 3 luni, in timp ce lucrarile de deratizare se fac atunci cand este nevoie, o data la minim 6 luni (primavara sau toamna)
Entitatile juridice care detin calitatea de angajator si care nu efectueaza operatiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 8.000 lei, prevazute in HG nr. 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice.
ce autoritati pot controla si sanctiona asociatiile de proprietari, in conditiile in care nu se asigura igienizarea blocurilor ?

Conform disp HG nr 857/2012,constatarea contraventiilor la L nr 95/2006,OMS nr 536/1997 si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul de specialitate imputernicit de catre conducerea Ministerului Sanatatii pentru unitatile de pe intreg teritoriul tarii
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Curatenia in asociatie RalucaPopa28 RalucaPopa28 Buna ziua. M-am mutat de curand pe [editat]. Apartamentele de aici sunt prevazute cu iluminatoare. Adica bucataria si baia dau spre acest iluminator, practic o ... (vezi toată discuția)
Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Problema cu gândaci în apartament Mihai117 Mihai117 Bună ziua, dețin un apartment dat in chirie, iar de când a venit căldură chiriașii se plâng ca au gândaci și amenință ca pleacă. Problema provine ... (vezi toată discuția)