avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... contract part time / conventie civila invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

contract part time / conventie civila invatamant

Buna ziua,

Lucrez 4 ore pe saptamana. Directorul sustine ca mi-a intocmit o conventie civila pentru ca sunt prea putine ore (cand este vacanta scolara in timpul anului scolar numarul orelor lunare se diminueaza, adica in vacantele intertrimestriale nu lucrez). Este posibil in aceste conditii sa imi intocmeasca un contract part time (ma intereseaza sa am carte de munca) ? Daca mi-ar fi intocmit o conventie civila ar fi trebuit sa imi dovedeasca printr-un act ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 25 Septembrie 2016
Apartineti personalului auxiliar didactic ,ce post ocupati?Ati avut un contract de munca initial cu timp normal de 8 ore si ulterior vi s-a redus programul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
ContSters400311, utilizator
Fiind mentionata vacanta scolara presupun ca lucrati in invatamant. Despre ce e vorba? Daca dvs. stiti, noi nu putem, pana nu ne spuneti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
Iulian MANEA, Contabil
Fie ca vorbim despre un contract cu timp partial , fie despre o conventie civila , pentru a fi valabile trebuie sa fie semnate de ambele parti.

Daca nu ati semnat asa ceva, atunci nu putem vorbi despre valabilitatea acelui contract.
Postul este de profesor. Nu am avut un contract de munca initial cu timp normal de 8 ore, am avut alocate doar 4 ore pe saptamana. Inteleg ca de fapt nu a fost nici macar o conventie civila pentru ca nu am semnat nimic. Amâna tot timpul semnarea. Este posibil sa cer contract part time in conditiile in care in unele luni am mai putine ore (in timpul vacantelor intertrimestriale)? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
marianghelu, utilizator
Pentru ca este vorba despre invatamant ,functie didactica ,solutia pt dvs este incadrarea in regim plata cu ora.,profesor asociat,printr-un contract de munca determinat (perioada cursurilor sau pana la revenirea titularului de post in timpul anului scolar)cu timp partial . Semnarea cim este obligatorie.

Alte discuții în legătură

Contract munca/revisal firma nou infiintata gianina stanescu gianina stanescu buna ziua. avem o firma nou infiintata in domeniul transporturilor. sotul meu este administrator si doreste sa se angajeze ca manager de transport, part time. ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa... cum angajez o persoana cu studii superioare? teliscairinaa teliscairinaa Buna ziua! Imi puteti preciza care sunt pasii de urmat cand doresc sa angajez, cu CIM, o persoana cu studii superioare? (vezi toată discuția)
Pasii importanti ptr angajare si unde trebuie sa merg... anonim2014a anonim2014a Buna ziua! Am o I.I. deschisa recent si trebuie sa fac 2angajari; ce acte trbuiesc facute si mai ales unde merg cu ele? Mi s.a spus la itm...alta persoana ca ... (vezi toată discuția)