avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, suspendare - obligatia tertului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, suspendare - obligatia tertului poprit

Unitatea a primit o poprire pe salariul unui angajat. Executorul a hotarat: .... sanu faceti nicio plata care ar diminua .... pana la achitarea integrala a obligatiei sau a desfiintarii dispozitiei de poprire, conform legii, inclusiv pe perioada suspendarii executarii silite.
Ce inseamna "inclusiv pe perioada suspendarii executarii silite". Daca se primeste suspendarea executarii de la executor trebuie sa poprim 1/3 din salariu in continuare?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:17, 22 Februarie 2017
Exprimarea folosita in somatia executorului judecatoresc, este ilegala.
In cazuzl in care instanta va suspenda executarea silita, va tebui sa sistati platile pana la o alta decizie contrara.
Da. Daca se suspenda executarea silita de instanta sau de executor si aveti un inscris in acest sens, popriti sumele de bani, dar nu le virati nimanui. Le pastrati pana la urmatoarea dispozitie: fie dati banii angajatului daca s-a admis contestatia la executare - si are hotarare definitiva, legalizata in acest sens, fie ii virati executorului daca contestatia a fost respinsa.
Sunteti in eroare, domnul coleg. NCPC stabileste clar ca in cazul in care intervine suspendarea executarii silite, tertul poprit e obligat sa retina sumele in continuare. A se vedea art. 784 alin. 1 NCPC
Prevederea legală este extrem de discutabilă. Bunuri indisponibilizate înseamnă , după părerea mea , sume de bani deja poprite, nu și încasări viitoare.
Aceasta este și opinia cvasimajorității doctrinarilor, există destule articole în acest sens.

Dacă se blochează în continuare 1/3 din salariu, care mai este rolul cauțiunii?
nu sunt de acord. si doctrina majoritara nu are aceasta optica.
pentru edificare cititi aceasta decizie a Curtii Constitutionale: [ link extern ]

De asemenea, suspendarea executarii nu este doar judecatoreasca, ci este de mai multe feluri.
Ce se suspenda este distribuirea sumelor, disponibilizarea sumelor viitoare ramanand.

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite dreptatesiadevar dreptatesiadevar Am calitatea de tert poprit ...debitorul SC...a solicitat o suspendare provizorie și a primit.o.....executorul îmi comunica prin instiintare oficiala ca ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)