avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu inspector protecție civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu inspector protecție civila

Cu ce salariu poate fii încadrat un inspector de protecție civila într-o societate comerciala unde acționariat majoritar este Consiliul Județean? Menționez ca am studii superioare si inclusiv cursul de perfecționare ca Inspector de protecție civila, iar in funcție sunt de 5 ani. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: horiaflorin41 , utilizator 21:05, 7 Septembrie 2016
In leaga salarizarii o sa gasiti raspuns la intrebarea dumneavoastra si va sugerez sa mergeti pe grila de salarizare pe 2016!
Dar aceasta lege este pentru cei ce sunt plătiți din fonduri publice din ce am înțeles, iar eu lucrez la o societate comerciala.
In acest caz, grila de salarizare este stabilita de Adunarea generală a acţionarilor sau, după caz, de către Consiliul de administraţie.
Exista undeva prevazut in vre-o lege ca, cei cu studii superioare au dublul minimului pe economie, în cazul de fata 2500 lei?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
horiaflorin41, utilizator
Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva.

HG 1017/2015
Art. 1. - Începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .

art.164 C.mun.
...
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
.....

Alte discuții în legătură

Salariu absolvent studii superioare DragosNess DragosNess Buna ziua, lucrez intr-o firma de retail iar in prezent am salariul brut de 1600lei. Anul acesta am absolvit si facultatea de stiinte economice, program de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe econimoe studii superioare AdrianaBaia AdrianaBaia Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca marirea minimului pe economie de la 1 mai, se refera si la minimul pe economie pentru studii superioare.Pentru ca altfel ... (vezi toată discuția)
Salarizare nicutroxana@yahoo.com nicutroxana@yahoo.com sunt angajat la un serviciu privat pentru situatii de urgenta care isi desfasoara activitatea intr-o fabrica cu profil metalurgic si sunt in prag de negocieri ... (vezi toată discuția)