avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Darea in plata a unui imobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Darea in plata a unui imobil

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite se aplica si in cazul creditelor de nevoi personale garantate cu ipoteci imobilare?
Din textul legii nu inteleg clar acest lucru, deoarece:
- Art.4 (1) lit.c)spune ca trebuie indeplinita urmatoarea conditie : "c) creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achizitiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinatie de locuinta sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel putin un imobil avand destinatia de locuinta; ", iar
- la Art.5 (2) se mentioneaza expres "Notificarea...... prin care se stinge orice datorie a debitorului, principal, dobanzi, penalitati, izvorand din contractul de credit ipotecar, in conformitate cu dispozitiile prezentei legi."

Va multumesc.

Cu stima,

Aura



Alte discuții în legătură

Darea in plata a unui bun imobil aura_b aura_b Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea darii in plata teren Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu nevoie de un raspuns privind aplicarea legii darii in plata. Situatia este urmatoarea: Am un credit in CHF pe 25 - 30 ani - echivalentul ... (vezi toată discuția)
credit ipotecar - legea stingerii datoriilor Gabriel1gabi Gabriel1gabi - se vorbeste de credit ipotecar in aceasta lege. ce se intelege insa prin credit ipotecar in intelesul legii ? a) ca se garanteaza creditul cu ... (vezi toată discuția)