avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ajutor...firma de recuperari creante ne preseaza si nu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ajutor...firma de recuperari creante ne preseaza si nu stim ce sa facem

buna ziua...am o mare problema si nu stiu cui sa ma adresez.Poate se gaseste cineva sa ma indrume si sa-mi spuna ce trebuie sa fac.
am luat in rate de la flanco un calculator acum 3-4 ani.dupa cateva luni ni s-a dat un card cu bani la care am apelat atunci cand am avut nevoie fara sa tinem cont de dobanzile usturatoare pentru ca nu ne-am omorat sa citim conditiile impuse si cat la suta din rata e dobanda si cat e valoarea creditului.anul trecut in luna mai m-am despartit de sotul meusi ne-am impartit datoriile:eu aveam doua credite pe numele meu, iar cardul era pe numele lui.el a ramas fara loc de munca si a preferat sa plece in afara si nu si-a mai platit ratele la card.anul acesta ne-am impacat dar el s-a intors cu datoria dublata.il suna mereu cei de la EOS si-l someaza sa-si plateasca datoria:2.754-creditul initial;892-dobanda;1.073-penalitati intarziere.am incercat sa vorbim cu ei sa tot in rate pentru ca nu ne putem permite toata suma ,dar au zis ca nici in 5 ani nu terminam de achitat cu cate 300 lei cat putem noi sa dam.eu chiar vreau sa platesc aceasta datorie dar nu vreau sa fiu pacalita si sa ma trezesc ca nu termin niciodata de platit ca ei tot or sa-mi bage dobanzi si penalizari.cui ar trebui sa ma adresez sa stiu daca dobanzile si penalizarile sunt calculate real si nu ma incarca mereu?de ce mai trebuie sa platesc penalizari din momentul in care incep sa achit datoria?va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:24, 23 Octombrie 2009
dana_da a scris:

buna ziua...am o mare problema si nu stiu cui sa ma adresez.Poate se gaseste cineva sa ma indrume si sa-mi spuna ce trebuie sa fac.
am luat in rate de la flanco un calculator acum 3-4 ani.dupa cateva luni ni s-a dat un card cu bani la care am apelat atunci cand am avut nevoie fara sa tinem cont de dobanzile usturatoare pentru ca nu ne-am omorat sa citim conditiile impuse si cat la suta din rata e dobanda si cat e valoarea creditului.anul trecut in luna mai m-am despartit de sotul meusi ne-am impartit datoriile:eu aveam doua credite pe numele meu, iar cardul era pe numele lui.el a ramas fara loc de munca si a preferat sa plece in afara si nu si-a mai platit ratele la card.anul acesta ne-am impacat dar el s-a intors cu datoria dublata.il suna mereu cei de la EOS si-l someaza sa-si plateasca datoria:2.754-creditul initial;892-dobanda;1.073-penalitati intarziere.am incercat sa vorbim cu ei sa tot in rate pentru ca nu ne putem permite toata suma ,dar au zis ca nici in 5 ani nu terminam de achitat cu cate 300 lei cat putem noi sa dam.eu chiar vreau sa platesc aceasta datorie dar nu vreau sa fiu pacalita si sa ma trezesc ca nu termin niciodata de platit ca ei tot or sa-mi bage dobanzi si penalizari.cui ar trebui sa ma adresez sa stiu daca dobanzile si penalizarile sunt calculate real si nu ma incarca mereu?de ce mai trebuie sa platesc penalizari din momentul in care incep sa achit datoria?va rog sa ma ajutati cu un raspuns urgent.

Penalitatile le veti plati pana in momentul in care veti ajunge la zi cu plata ratelor... in alta ordine de idei, vi s-a notificat rezilierea contractului ptr. neplata la scadenta a ratelor, adica declararea anticipata a scadentei creditului?
In orice caz, nu puteti decat sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu creditorul sa achitati tot in rate debitul pe care il aveti, interesul lor fiind totusi de a-si recupera banii.
Situatie delicata ,dar in care a-ti ajuns datorita dezinteresului dv s de a parcurge atent clauzele contractuale.
Pentru penalitati si dobanzi,parcurgeti contractul .Este normal a se calcula penalitati ,pana la acoperirea integrala.a sumei
Referitor la corectitudinea platilor si evidentierea acestora ,nu aveti de ce sa va faceti probleme pentru ca orice plata din partea dvs va fi dovedita cu chitanta care va preciza natura sumei,restanta ,credit.
Pentru evitarea acumularii de penalitati si dobanzi,sfatul meu este sa contactati de urgenta firma de recuperatori,sa conveniti o esalonare a platilor si sa purcedeti la plata efectiva .
Te rog citeste Decizia nr. XI din 24.10.2005 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind aplicarea dispoziţiilor art. 1, 2 şi ale art. 3 alin. 1 şi 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 9/2000, aprobată prin Legea nr. 356/2002, referitoare la clauza penală prin care se instituie obligaţia restituirii la scadenţă a sumei împrumutate sub sancţiunea penalităţilor de întârziere, pe lângă dobânda contractuală convenită de părţi sau pe lângă dobânda legală. S-ar putea sa-ti fie de folos in lupta cu " cioclii " de la EOS KSI
"Cioclii"...putin si delicat exprimat,de la comportamentul de adresare, la tentativele de recuperare fortata...si nelegala.
Totusi,sa zic ca in Romania nu prea sunt legale aceste entitati de recuperari ,care oricum practica si se manifesta prin comportamente gen 'vestul salbatic '
a-ti fost notificata de cei de la flanco referitor la scadenta anticipata si cesionarea datoriei catre acesti recuperatori? in ce stadiu este contractul de credit?
daca nu a-ti fost, atunci nu aveti ce discuta cu ei.
faceti cerere scrisa transmisa prin posta cu confirmare de primire la adresa din contractul incheiat, renegociati cu creditorul plata restantei, solicitati o fisa de client din care sa rezulte toate platile deja efectuate precum si destinatia sumelor utilizate.
verificati toate detaliile

negociati direct cu creditorul, nu platiti la recuperatorii pt ca acestia au comisioane duble care nu au fost prevazute anterior in contract. mare atentie! #-o

Alte discuții în legătură

Lnselata de un ifn vasilica2412 vasilica2412 In septembrie 2006 am luat 2 produse de la Altex, credit dat de euroline in val de 4826 ron, 60 de rate cate 80,43 ron pe luna, m-i s-a emis si un card mi-am ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale transmis la mostenitori JeanDTS JeanDTS Buna ziua! Am si eu o problema. Tatal meu avea un card de nevoi personale la BRD din 2001 ,in decembrie 2011 expira. In aprilie 2011 a decedat in urma unui ... (vezi toată discuția)
Executare silita card bancar mishu26 mishu26 Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca, din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)