In urma cu doua luni, un "tata minunat"expert in agresiuni verbale ,atat cu propriul copil de 7 ani si nu numai, suparat ca nu vor copiii din cartier sa se joace cu al sau copil, le interzice copiilor sa treaca pe strada unde locuieste el, injurandu-i, alergandu-i etc.
Scenele se repeta aproape zilnic pana cand , stimabilul parinte ii alearga din nou, prinde 4-5 dintre ei, ii bate , nesansa fiind ca unul dintre acei copii sa fie chiar al meu.Urmari? o fractura deschisa la mana dreapta, genunchii praf, copilul cazut-primeste bataie cu picioarele de la "stimabilul domn", tras de ureche, echimoze pe brat cum l-a tinut strans sa il poata bate .etc.
Urmarea? operatie, tija in mana, vacanta ratata, traume fizce si psihice, urmeaza o noua interventie de extragere a tijei si mai trebuie sa si scrie la scoala , clasa a Vl-a., CML- 30 de zile.
Am depus o plangere la politie si urmeaza partea cea mai frumoasa-partea penala.Dupa 2 luni de la eveniment , imi transmite prin "unchiul-finul varul lu` matusa tamara" ca vrea sa ne impacam....
Intrebare- care este pedeapsa minima pe care o poate primi pentru fapta sa?
Este de inteles ca nu imi voi retrage plangerea penala si voi solicita si despagubiri morale.
Astept cu mare incredere si interes sfaturile dlor avocati.
Va multumesc!
Tocmai spuneam , fractura cu deplasare la mana, echimoze,..
In ce priveste expertiza psihiatrica pt domnu`,atata vreme cat este angajat ca si conducator auto pe un buldo-excavator cred ca medicina muncii si-a facut treaba la angajarea acestuia.....
Buna ziua,
Sunt doua variante:
1. Art. 194 Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
2. Art. 193 Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
depinde de urmari.
Avand in vedere ca va urma inca o operatie ..... poate sa fie incadrat la 194.
Revin cu o completare.Domnul in cauza tocmai s-a ales si cu un dosar penal pentru conducere fara permis a unui utilaj pe drumurile publice.(buldozer, excavator, ceva de genul acesta).
Cum este afectat in cazul acesta?Care pot fi consecinele legale?
Vatamare corporala
Ana65
Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima.
Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)