avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal alcool, sentinta drastica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal alcool, sentinta drastica

Buna ziua stimabililor! incerc cat mai pe scurt sa explic problema mea in cautare de ajutor.
In luna februarie 2015 am fost oprit de politie ca si martor,nu circulam cu viteza sau nu incalcam alta regula si am fost testat pentru alcool rezultatul in fiola fiind 0,54, am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice, unde rezultatul a fost 1,15 respectiv 1,30. Am fost oprit noaptea in jurul orei 2:45, am cooperat complet cu politia, in raportul de la spital sau cel al politie nu mai stiu exact sa mentionat asta , plus faptul ca nu prezentam semne vizibile de ebrietate,ci eram cooerent si lucid, . Sunt tanar in jurul a 20 de ani si statura mica sub 60 kg, bausem cu 3 ore inainte de a conduce. am fost chemat la judecata in luna septembrie, dupa cateva amanari am primit sentinta acum : 9 luni inchisoare cu suspendare, 2 ani supraveghere , interzicerea in alegerea in functii publice, sa ma prezint la politie cand ma cheama, 80 zile munca in folosul comunitatii plus 500 lei cheltuieli judiciare, deci pe scurt cred ca am primit ce-i mai rau, . Mai precizez ca in declaratii am recunoscut tot cu lux de amanunte, am mai precizat ca am permis de la varsta de 16 ani (A1) si ca in tot acest timp nu am avut nici o incalcare a legii nici macar amenda de parcare, centrua sau etc. nu am avut antecedente penale, sunt student, am recunoscut si regretat fapta in fata doamnei judecator. am avut la dosar adeverinte de la facultate, de la locul de munca, am platit analizele la sange imediat. am avut avocat care cred ca a neglijat cazul meu deoarece la judecata nu a spus mai nimic eu am vorbit cu judecatorul ,avocatul mentonand doar ca recomanda pedeapsa cu amenda.
Intrebarile mele ar fi:
1.Nu pare putin exagerata pedeapsa?
2. Ar fi indicat sa fac apel?
3. Daca nu fac apel si raman la sentinta aceasta, imi voi recupera permisul la ramanerea definitiva sau va mai trebui sa astept inca 6 luni?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adelin1234 , utilizator 21:12, 2 Octombrie 2018
Nu inteleg exact, s-a amanat aplicarea pedepsei sau s-a suspendat executarea pedepsei sub supraveghere?
Solutia pe scurt: În baza art.336 alin.1 C. pen. condamnă pe inculpatul CNP fără antecedente penale, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe cu aplicarea art.396 alin.10 C.pr.penală. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la data la care pedeapsa principală este executată sau considerată ca executată. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului X,pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi.
Declarati apel, aveti sanse la o individualizare mai blanda, daca ramane definitiva in forma actuala, permisul se anuleaza.
Exista vreo șansă să primesc o pedeapsa mai rea ca cea existenta?
Daca declarati doar dvs apel, nu.

Alte discuții în legătură

Cum ramane cu permisul? este anulat? Armand 91 Armand 91 Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 ?i alin. 10 Cod. proc. pen. rap. la art. 83 Cod. pen. stabile?te pedeapsa de 1 an ?i 6 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Ajutor, nu știu cum să procedez pentru a-mi recupera permisul de conducere Asaafostsafie1 Asaafostsafie1 Complet: P7 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP raportat la art. 83 Cod Pen stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Când îmi pot recupera permisul de conducere? Ionut bors Ionut bors Bună ziua , nu știu cum sa procedez pentru amii recupera permisul de conducere. Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP ... (vezi toată discuția)