Administratorul nu poate sa rezolve neintelegerile dintre proprietari si nici nu intra in atributiunile lui .
Lege nr. 230 din 06/07/2007, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 490 din 23/07/2007 , prevede :
Art. 4. -
(1) Asociaţia de proprietari are drept scop administrarea şi gestionarea proprietăţii comune care, pe lângă drepturi, impune obligaţii pentru toţi proprietarii.
Deci proprietatea comuna , nu cea individuala, este administrata de asociatie.
Iar atributiile administratorului sunt :
Art. 36. - Administratorul, persoană fizică sau juridică, are, în principal, următoarele atribuţii:
a) prestarea serviciilor în mod profesional;
b) gestionarea bunurilor materiale şi a fondurilor băneşti;
c) efectuarea formalităţilor necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru exploatarea şi întreţinerea clădirii, derularea şi urmărirea realizării acestor contracte;
d) asigurarea cunoaşterii şi respectării regulilor cu privire la proprietatea comună;
e) gestionarea modului de îndeplinire a obligaţiilor cetăţeneşti ce revin proprietarilor în raport cu autorităţile publice. Obligaţiile cetăţeneşti sunt cele stabilite, potrivit legii, de adunarea generală a proprietarilor;
f) îndeplinirea oricăror alte obligaţii expres prevăzute de lege.
Avem si noi vecini galagiosi care deranjeaza. Am mai telefonat la politie la 112 si unii s-au mai linistit, dar vin altii, ca mai vinde omul sau inchiriaza, sau vin prieteni in vizita cu alte obiceiuri, etc. Am mai aplicat si metoda de atenuare a zgomotului prin deschiderea unui aparat in casa. Am incercat si functioneaza. Televizorul deschis si programat sa se inchida singur peste 30 de minute. In acest timp se atenuiaza zgomotele de la vecini si se poate adormi. Parca era dintr-un cantec : imi place sa dorm la televizor...