avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie caz de boala

Buna ziua,
Unchiul meu lucreaza ca asitent personal pentru o persoana cu handicap. A fost diagnosticat cu o serie de probleme medicale: epilepsie,discopatie lombara, Parkinson st. II, neoplasm de rect. Pentru tratarea celei mai urgente dintre acestea, neoplasmul de rect, va avea nevoie de o perioada destul de lunga de concedii medicale( chimioterapie, radioterapie, operatie) insa Primaria la care este angajat i-a comunicat cu nu are dreptul la concediu medical(conform statutului asistentului personal). In cazul in care va duce un concediu medical, va fi declarat inapt si i se va desface contractul de munca. Prin urmare, merge in continuare la serviciu desi urmeaza sedinte de chimioterapie si radioterapie si ar avea nevoie de repaus, insa problema va fi in momentul in care se va opera. In acel moment chiar nu va mai putea sa mearga la serviciu si daca i se va desface contractul de munca, nu va mai avea nici asigurare medicala.
In acest caz, ar putea fi pensionat pe caz de boala? Neoplasmul este cel mai grav in acest moment, insa si epilepsia si parkinsonul sunt afectiuni destul de grave.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala pop_ro57 pop_ro57 Buna ziua, In urma cu un an am fost diagnosticata cu neoplasm de col uterin stadiul 2; am efectuat toate procedurile care mi-au fost recomandate: ... (vezi toată discuția)
Certificat handicap ghiumusa ghiumusa buna ziua, sotul meu a fost diagnosticat cu neoplasm al luetei ,radio si chimiotratat,carcinom epidermoid spinocelular invaziv a facut 40 radioterapii si 8 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical "in continuare" cu cod diagnostic diferit lauraiacob lauraiacob Buna ziua, Mama mea a fost diagnosticata cu neoplasm mamar in urma cu cateva luni. A facut chimioterapie, timp in care i s-a eliberat concediu medical de ... (vezi toată discuția)