avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTRUCTIE GARD
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTRUCTIE GARD

Legea nr.50 din 1991 cu modificarile ulterioare, nu este foarte clara :
Daca fac un gard pe proprietatea mea la limita de proprietate am nevoie de acordul vecinului ? Imi impun obligatoriu cei de la primarie prin certificatul de urbanism ?
In urma unui proces de granituire, mi-a fost atribuit un stalp din beton din gardul existent al vecinului (este rigid, adica dintr-una cu gardul) si vecinul a fost obligat sa-si retraga gardul cu 26 cm. Si-a sudat panoul de gard de stalpul meu (care a fost al lui) fara sa ma intrebe daca sunt de acord.
Cum as putea sa-l oblig sa-si retraga gardul fata de stalpul meu, astfel incat sa se distinga clar ca acum face parte din gardul meu si nu al lui ? Singura sansa ar fi instanta, dar cum voi formula actiunea
Va rog sa-mi dati un sfat.

Alte discuții în legătură

Granituirea intre 2 proprietati pe o latura cu gard comun si pe o latura strada (domeniu )public dragomirgheorghe dragomirgheorghe Buna ziua ! am un litigiu cu o vecina , am facut actiune in revendicare si granituire , experta desemnata de instanta este prietena cu fiica paratei in cauza , ... (vezi toată discuția)
Autorizație de construire Daniel Slabu Daniel Slabu Buna ziua, Pentru cineva care poate sa ma ajute... Datorită neantelegerii cu un vecin; ori de câte ori se îmbata adresa injurii soției și copiilor mei, ... (vezi toată discuția)
Gard proprietate Bosscostelino Bosscostelino Buna ziua.Vecinul de la casa are un gard de lemn vai de mama lui, Nu vrea sa il reparam sau sa montam unul din beton cu cheltuieli comune(50%eu si 50% el). ... (vezi toată discuția)