avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Art. 126 alin 1 si 2 Cod de Procedura Fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Art. 126 alin 1 si 2 Cod de Procedura Fiscala

Buna ziua,

Va rog sa ma lamureasca cineva cu intelegerea art.126 C.Pr.Fiscala redat mai jos. Daca termenul maxim al efectuarii inspectiei fisc. este 180 de zile, de ce se stipuleaza la alin. 2 ..."o perioada reprezentand dublul perioadei prevazute la alin. 1 ? - sa inteleg 360 de zile ? Inspectia fiscala poate fi efectuata pe o perioada de 360 de zile ?
ART. 126 Durata efectuării inspecției fiscale
(1) Durata efectuării inspecției fiscale este stabilită de organul de inspecție fiscală, în funcție de obiectivele inspecției, și nu poate fi mai mare de:
a) 180 de zile pentru contribuabilii mari, precum și pentru contribuabilii/plătitorii care au sedii secundare, indiferent de mărime;
(2) în cazul în care inspecția fiscală nu se finalizează într-o perioadă reprezentând dublul perioadei prevăzute la alin. (1), inspecția fiscală încetează, fără a se emite raport de inspecție fiscală și decizie de impunere sau decizie de nemodificare a bazei de impunere. în acest caz, organul de inspecție fiscală poate relua inspecția, cu aprobarea organului ierarhic superior celui care a aprobat inspecția fiscală inițială, o singură dată pentru aceeași perioadă și aceleași obligații fiscale, cu respectarea prevederilor art. 117 alin. (1)

Daca se poate, va rog frumos un raspuns exact, ca nu mai inteleg...

Alte discuții în legătură

Control de fond aurelia p. aurelia p. buna ziua, am fost anuntata ca in data de 06.10.2008 voi avea control de fond la societate. ultimul control de fond l-am avut in anul 2000 , de atunci am ... (vezi toată discuția)
Inspectie fiscala la persoana juridica teodora g teodora g buna ziua. as dori sa ma lamuresc sub urmatoarele aspecte: am primit in data de 10 octombrie aviz de inspectie fiscala emis in data de 25.09 cu incepere a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie taxe anaf anamiha anamiha daca o firma are datorii la ANAF din 2010 iar firma a fost suspendata timp de trei ani 2010-2013,iar in prezent este inactiva,nefacandu-se prelungirea ... (vezi toată discuția)