avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un copil minor.sotie acuzata de adulter
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un copil minor.sotie acuzata de adulter

Buna ziua. Sunt casatorita de 7 ani si am o fetita de 2 anisori.sotul meu e o fire foarte geloasa, asa a fost dintotdeauna. am avut mereu conflicte.Ma terorizeaza pshic, are obiceiul sa imi interzica anumite lucruri( ex. sa nu parasesc curtea fara stirea lui). Problema este ca vara asta am avut o ratacire si am inceput sa vorbesc prin mesaje si la telefon cu un alt barbat. Mentionez ca nu am intretinut relatii sexuale in afara casatoriei.El a gasit mesajele si de atunci e mai rau. A devenit mai obsedat de mine. cu toate ca am discutat dupa incident ca ma iarta si ramanem impreuna. simt ca nu mai pot convetui cu el. in cazul unui divort ma poate acuza de adulter? imi poate lua fetita? Eu sunt angajata, si locuiesc in casa parintilor.el nu este angajat legal. multumesc :(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:10, 1 Noiembrie 2016
Adulterul nu mai este infractiune deci nu are de ce va acuza legal. Nu va poate lua fetita din acest motiv.
Multumesc mult!
Buna ziua,
Incredintarea minorei ca aceasta sa aiba domiciliu la tata si exercitarea drepturilor parintesti comuna, este destul de complicat.
Decaderea dumneavoastra din drepturile parentale este aproape imposibila, aceasta se poate dispune doar pentru motivele strict prevazute de art. 508 C.Civ.
Nu va sfatuiesc sa divortati dar nici sa stati schestrata in curtea unui om care e limitat nu-in viata.
Faptul ca l-ați fi înșelat nu cred ca ar impresiona instanta.
Sunt multe cazuri în care se invoca asa ceva.

Dacă va ocupați corespunzător de copil îl veți obține în instanta.

Adulterul se proba prin flagrant.
Adica trebuia sa fie prinși în flagrant de politie.
S-a abrogat și nici nu avea utilitate ca incriminarea penala.

În trecut culpa soțului decidea la cine rămânea copilul pe considerente morale dar nu se mai ia în seama acest lucru în mod efectiv.
Dar faptul ca are niste poze cu mine , nu chiar <cuminti> sa zicem, pe care vrea sa le foloseasca in instanta, cum ma poate afecta?

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Minora 8 ani - probleme cu tatăl și cu familia lui Titza. Dumitrita Titza. Dumitrita Bună ziua, sunt divorțată și am o fetita de 8 ani. Problema este ca micuța a devenit minge de ping pong între mine și familia fostului soț. După ... (vezi toată discuția)
Divort in caz de adulter claudiu1001 claudiu1001 Buna ziua. Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu ... (vezi toată discuția)