avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand pot depune dosarul pentru pensia anticipata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand pot depune dosarul pentru pensia anticipata partiala?

Buna ziua tuturor
Sunt femeie, nascuta in 22 februarie 1960,iar dupa cate stiu ma pot pensiona la limita de varsta la 61 de ani si 8 luni.Eu as vrea sa-mi depun dosarul pentru pensie anticipata partial si nu stiu daca sunt eligibila, de aceea rog din suflet sa -mi spuneti,iar pentru aceasta va dau urmatoarele date
Perioade lucrate:
- 09.09.1980 - 20.06.1988 ( ianuarie - iunie 1988 prenatal si postnatal).
- 01.02.1989 - 17.05.2011 din care 11 ani grupa II de munca ( lucrati cu program redus 6 ore).Aici as intreba daca programul redus afecteaza beneficiile oferite de grupa II,mai ales ca in cartea de munca nu este specificat cat la suta din programul normal de lucru am lucrat in conditiile deosebite. Dar perioada lucrata dupa 1 ianuarie 2011 ( cand s-au desfiintat cartile de munca)?!
- iunie 2011- iunie 2012 somer indemnizat
- martie 2016 - octombrie 2016
Asadar va rog sa-mi spuna cineva daca si cand pot depune dosarul pentru pensionare anticipata partiala . Dar pentru limita de varsta?

Multumesc anticipat! Cu stima si consideratie :)

Alte discuții în legătură

Daca si cand ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial? alice.elena60 alice.elena60 Buna seara tuturor Sunt nascuta in februarie 1960 si din cate stiu eu ( poate nu stiu corect) varsta standard de pensionare este 61 de ani,iar stagiul minim ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona? ANA05 ANA05 Buna ziua si la multi ani! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privind pensionarea anticipata/ anticipata partial. Sunt nascuta in aprilie 1960, ... (vezi toată discuția)
Calcul iesire la pensie nitucornel nitucornel Buna ziua . Am lucrat 16 ani in gr.1 de munca , total 23 ani cotizatie. Nascut in sept. 1960. Unde ma incadrez si la ce varsta pot iesi la pensie , chiar si ... (vezi toată discuția)