avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anii de facultate ca stagiu de cotizare in cazul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anii de facultate ca stagiu de cotizare in cazul obtinerii unui venit part-time

Eu am terminat facultatea-licenta la zi in perioada 01.10.2009 - 15.07.2013, in care am obtinut un venit dintr-o activitate de munca temporara 01.11.2011 - 01.12.2011 (recesamant national).

Potrivit art. 49, alin (3) din Legea 263/2010-privind sistemul unitar de pensii publice, in vigoare in acest moment, persoanele prevazute la alin (1) – (in cazul dvs lit b) beneficiaza de perioadele asimilate daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile prezentei legi.


Mi se pare aberant sa nu beneficiez de acest drept, sa mi se anuleze anii de studii ca stagiu de cotizare, ca am realizat un venit amarat in conditiile in care se moare de foame in tara si se fura cat caru.


Deci, in concluzie mi se anuleaza anii de studiu ca stagiu de cotizare ca nu-mi dau seama cum se interpreteaza in cazul meu ?

VA MULTUMESC !

Alte discuții în legătură

Anumite perioade, luate in calcul la pensii? mireteo mireteo Perioada de crestere copil, crestere copil cu handicap si perioada in care s-au efectuat studii superioare se iau in calcul la pensii (ca si ... (vezi toată discuția)
Stagiu ani facultate stanca123 stanca123 daca facultatea este de 5 ani iar eu m am angajat din anul 4, primii 3 ani de facultate se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)
Facultate - vechime in munca mancipri mancipri Salariat, termina o facultate ( IF ) obtinand diploma de licenta. Perioada de 4 ani cat a urmat cursurile facultatii a fost si angajat cu CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)