Buna seara
Am o fetița de 5 ani născuta in Italia si poarta numele tatălui pe care nu îl vede de doi ani, si care suna când își aduce aminte.Anul viitor m-a mărit iar viitorul soț vrea sa o adopte si sa o treacă pe numele lui dar mu știu cum sa fac mai ales pentru ca eu nu am venit niciodată cu fata in România de frica ca nu m-a pot întoarce cu ea neavând semnătura de la fostul. Știți cumva ce trebuie sa fac?
Va mulțumesc !
Fetita are acte Romanesti ? Tatal e roman ?
Dvs nu vreti numai sa ii schimbati numele, ci ca sotul dvs sa il adopte, ceea ce nu se poate decat cu acordul tatalui biologic.
Ati fost casatorita cu acesta ?
Nu mai aveti nevoie de acordul tatalui pt a iesi din Romania spre Italia daca faceti dovada ca minorul are domiciliul sau resedinta in Italia.
Copilul nu are acte românești iar rezidenta o are in Italia si cu fostul nu am fost căsătorită .
Nu reușesc sa dau de el , iar ultima data când am vorbit cu el mi-a cerut bani pentru o semnătura .
Dvs unde veti dori sa locuiti dupa casatorie de ex ?
Copilul are pasaport italian sau ce acte are ?
Pt adoptie ar trebui sa va mai ganditi, adoptia trebuie facuta in interesul copilului, intai sa va casatoriti si vedeti in timp care va fi relatia celor 2.