avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul de la parter a taiat coloanele principale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul de la parter a taiat coloanele principale termice!

buna ziua.am o problema destul de grava.stau la etajul 2 si sunt bransat la sistemul de incalzire a orasului.vecinul de la parter,s-a debransat de la incalzirea orasului si a taiat coloanele principale din casa,pe motiv ca face ce vrea la el in casa.am anuntat asociatia de locatari,dar din pacate dau din cote pe motiv ca nu vreau sa-l supere pe locatar?!nu i-au dat nici macar o amenda.spun ca amenzile le dau cei de la Calor!ce pot face in aceasta situatie?problema e ca vine iarna si voi ramane fara caldura!ce ma sfatuiti sa fac?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 13:35, 31 August 2009
din pacate asociatia nu poate face altceva decit sa dea in judecata pe proprietarul respectiv pentru distrugerea instalatiei comune de incalzire, proces care dureaza ceva timp. respectivul si-a montat centrala termica proprie ?
inca nu si-a montat.nu stiu daca-si monteaza.are un convector pe gaze.
in acest caz, in cazul in care-si va monta centrala, vorbiti cu vecinul/a de la etajul 1 sa nu-i dea acordul pentru montarea acesteia, acceptul acestuia fiind obligatoriu. puteti face acelasi lucru si cu vecinii lui de palier.
in alta ordine de idei, puteti face o reclamatie la distribuitorul de gaze (gdf suez sau e-on) deoarece nu cred ca are aprobare pentru acel convector de gaze, pentru acesta fiind necesara instalatie separata de gaze, cu contorizare individuala
legal ce as putea face?unde as putea sa-l reclam?cel care a realizat taierea ar putea raspunde legal?convectorul il are mai demult.
iozsi39 a scris:

legal ce as putea face?unde as putea sa-l reclam?cel care a realizat taierea ar putea raspunde penal?convectorul il are mai demult.

Alte discuții în legătură

Debransare simona99 simona99 Buna ziua, aduc in discutie urmatoarea problema: - am cumparat un apartament intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul 2, si doresc sa-mi instalez o centrala de ... (vezi toată discuția)
Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Administrare bloc aion678 aion678 sunt locatarul unui bloc pe a carui scara sunt atat abonati RADET cat si detinatori de centrale proprii de apartament . Una din coloanele RADET a fost taiata ... (vezi toată discuția)