avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul sau nu de a primi indemnizatia de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul sau nu de a primi indemnizatia de crestere a copilului?

Buna ziua!
Am si eu o intrebare.Sunt insarcinata in 5 luni si jumatate.Lucrez in invatamant de trei ani .La sfarsitul anului scolar am primit acceptul directorului de a mai merge inca un an la scoala respectiva si am facut toate demersurile.Adica am primit continuitate.Acum cand mai sunt doar cateva zile si se incepe scoala mi s-a spus ca ar fi bine sa-mi iau alt post pentru ca sunt probleme cu postul acesta..Dar posibilitatea de a mai gasi altul este foarte mica.Intrebarea mea este daca pot sa primesc indemnizatia de crestere a copilului.Stiu ca inainte de a intra in concediu prenatal trebuie sa am 12 luni lucrate.Mentinonez ca pe 31 august 2009 mi se termina contractul de munca.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:21, 29 August 2009
Daca aveti contract de munca incheiat pe o perioada determinata, adica pana la 31 august 2009 si angajatorul nu doreste sa-l prelungeasca, atunci obligat trebuie sa va cautati un alt loc de munca pentru a indeplini conditiile prevazute de O.U.G.nr.148/2005, pentru a beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului. Succes!
Completare:
daca aveti contract pe perioada determinata si nu vi se prelungeste, puteti depune dosar la somaj.
In somaj veti putea sa va luati si concdiul pre si postnatal, care vor suspenda perioada de somaj si ulterior sa intrati in CIC.

perioada de somaj este stagiu asimilat pentru acordarea CIC.
Multumesc frumos pentru raspuns.Este o posibilitate pe care o voi lua in considerare.
O alternativa este sa rugati medicul ginecolog sa va dea concediu medical inainte de expirarea contractului de munca. Puteti sta in medical pana puteti intra in prenatal.
Ati avea asa o medie a veniturilor mai mare, deci si o indemnizatie mai mare.
Luni este ultima zi in care puteti face acest lucru.
Alternativa ramane sa intrati in somaj.
Alternativa asat nu este viabila, pentru ca un conrtact de munca incheiat pe durata determinata va inceta de drept la data expirarii lui, indifernet ca se afla in acel moment in concediu medical.

pentru a primi indemnizatie cic, trebuie ca ultimele 12 luni anterioare nasterii sa obtineti venituri profesionale impuse impitarii, care pot fi:
-conrtact de munca
-contract de prestari servicii ca PFA/ II
-conventie civila de colaborare
somajul este asimilat stagiului pentru CIC.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil virginia g virginia g Sunt insarcinata si lucrez cu cm pe perioada determinata,adica pe 31 sept imi expira contractul,iar eu ar tb sa intru in prenatal pe 10 sept.Aangajatorul a ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul prenatal MihaelaTop MihaelaTop Concediu de maternitate Sunt profesor suplinitor cu contract de munca pana la 31 august.Doresc sa intru in concediu prenatal in luna iulie,voi naste pe 25 ... (vezi toată discuția)