Buna ziua,
O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce diagnostic a primit de la spital?Copilul sufera de tulburari din spectrul autist si nu a vrut sa-mi spuna ca a fost internat cu el la spital si nici ce diagnostic are.Minorul primeste si ajutor de la stat si nici ce suma primeste nu vrea sa-mi spuna ,ca sa stiu si eu cu ce bani vin in completare pentru terapie,ea cerandu-mi o suma de bani spunand-mi ca atat mai este nevoie.Pot cere restituirea cheltuielilor de judecata?Custodia este comuna cu domiciliul la ea.
Custodia comuna presupune tocmai colaborarea in astfel de situatii legate de starea de sanatate a copilului si deciile prvind terapiile urmate. Si nu doar contributia in bani. Incercati sa ii explicati aceste aspecte. Faceti personal demersuri la spitalul unde a fost internat caci aveti acces la dosarul medical al copilului dvs minor.
Daca nu reusiti asa atunci solicitati prin instanta.
Puteți formula o cerere de chemare în judecată prin care să solicitați obligarea mamei la informarea dvs în ce privește situația medicală: informare lunară (sau în cazul în care apare orice schimbare a sănătății), cu atașarea actelor medicale relevante.
Am vazut la alt subiect un sfat dat de userul AVLIL, si anume sa faceti o notificare prin care sa ii cereti tot ce ati mentionat dumneavoastra, cu rugamintea de a da un raspuns pana la data de....
Trimiteti prin curier cu confirmare de primire si acasa si la locul de munca. Apoi puteti sa o dati in judecata, inclusiv sa ii faceti plangere la politie pentru incalcarea hotararilor judecatoresti.
Da, nu incepeti direct cu actiuni in instanta, incercati intai o discutie mediata de un tert. Notificarea mamei, a institutiilor, aratarea disponibilitatii dv. la colaborare (suplimentare fonduri, luare/aducere copil la terapii etc.).
Nu prea vad castig de cauza in a obliga mama la informarea dv. ref. la demersurile medicale facute deja. Stiti ca le-a facut, va puteti interesa la institutiile in cauza direct. Stiu, e scarpinarea cu mana stanga dupa urechea dreapta, dar asta e.