Sunt functionar public.Ma intereseaza ce este de fapt acel 2%:-/ .Este optiunea noastra care ii va fi destinatia?Sau ne poate obliga institutia unde sa-i dam?:O.S-au daca nu vreau sa-i dau ce se intampla?:tomato:
Eu personal nu am primit niciodata acest 2%.:(
Se da lunar?Anual?:help:
Conform Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice pot să redirecţioneze în fiecare an 2% din impozitul pe venit, plătit în anul anterior, către o entitate nonprofit (organizaţie non-guvernamentală). Practic, cetăţeanul dictează statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul sau. Este o metodă de a sprijini un ONG şi nu costă nimic!
La acest moment as mai putea face ceva in acest sens?Adica vreau sa dau cei 2% pentru invatamant sau programe scolare care sa sustina dezvoltarea invatamantului romanesc...sau pentru cercetare...are cineva vreo idee ? :yes:
Pentru anul fiscal 2008, contribuabilii au posibilitatea de a dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil, datorat pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit, in conformitate cu prevederile art. 57 si art. 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit, contribuabilii vor depune, la administratia financiara de domiciliu, formularul 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual. Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2008, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Formularele pot fi depuse si prin posta, prin scrisoare recomandata, recipisa obtinuta de la oficiul postal reprezentand dovada depunerii declaratiei/cererii in termenul legal prevazut.
Termenul legal pentru depunerea declaratiilor de venit este 15 mai 2009, dupa expirarea acestuia contribuabilii fiind decazuti din dreptul de exercitare a acestei optiuni.
formular si modalitate de completare gasiti www.smurd-cluj.ro/cerere_2_la_suta.pdf
Despre decl.200
ndan57
am o nelamurire in legatura cu dcl.200. m-am uitat pe pagina anaf dupa descarcarea decl. si acolo scrie ca nu trebuie complectata daca avem venituri numai din ... (vezi toată discuția)