avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general despre decl.200
Discuție deschisă în Contabilitate în general

despre decl.200

am o nelamurire in legatura cu dcl.200. m-am uitat pe pagina anaf dupa descarcarea decl. si acolo scrie ca nu trebuie complectata daca avem venituri numai din salarii!!!!??? sau nu am inteles eu bine. eu am un serviciu si in asa zisul timp liber??? mai sunt si administrator. pana acum in fiecare an am complectat si trimis aceasta decl. din care trimeteam acel 2% catre o entitate. cumva nu trebuie sa o complectez si trimit daca nu doresc sa donez acel 2% sau este obligatorie. aceasta decl. se refera la venitul realizat din administratia bloc. (conventie) si oricum suma nu este mare. sper ca am fost inteles ce am vrut sa spun, MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 12:33, 23 Aprilie 2010
Din cate am inteles din intrebare, confunadti declaratia 200 - Declaratie privind veniturile realizate de catre persoanele fizice in anul 2009” cu declaratia 230 - Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheluielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Trebuie sa stiti ca: contribuabilii pot opta (Atentie! Nu este obligatoriu) pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau unitatilor de cult.
Cei care isi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume catre o singura entitate nonprofit sau unitate de cult. Formularul 230 se depune pana la data de 17 mai 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
Directionarea unei sume reprezentând pânã la 2% din impozitul pe venit ANDA CRETU ANDA CRETU Pot alege destinatia unei sume reprezentand pana la 2 % din impozitul pe venit obtinut in anul anterior. Ce inseamna pana la 2 % , exista o limitare in acest ... (vezi toată discuția)
Se mai poate directiona 2 %? Pilu Pilu Buna seara. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: As vrea sa virez 2% din impozit pt. un ong dar m-am trezit cam tarziu ca am vazut ca termenul este ... (vezi toată discuția)