avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stat de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stat de plata

Daca nu semnez statul de plata(nelund nici un salariu)ce poate sa mi faca firma?Poate sa ma dea afara? Eu ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 22 Noiembrie 2016
Ce motiv aveti de nu vreti sa semnati statul de plata?
Asa cum v am mai scris,acum 2 saptamani,avem contracte de munca de 1an si 9 luni,dar nu profesam ca inca nu au deschis fabrica,nu am primit nici un salariu(nemuncind),si acum au venit cu state de plata sa le semnam.Nu am fost de acord sa semnez pentru ceva ce nu a m primit si acum nu stiu ce masuri vor lua cu mine.Ce drepturi am eu su daca am facut bine ca nu am semnat?A invocat faptul ca trebuie sa semnez ca mi platesc la casa de sanatate.Va rog da ti un raspuns concret!
Daca nu semnati c.i.m., inseamna ca nu vi s-a achitat salariul ..... contributiile pot fi achitate indiferent daca s-au platit sau nu salariile.
Daca eu sunt angajata doar pe hartie,vreau sa stiu daca am facut bine ca am refuzat sa semnez acele state de plata?Specific,nelund nici un ban de la ei.Pot sa mi desfaca contractul de munca?
In opinia mea, ati procedat corect.

Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim, absente nemotivate mroby mroby Buna ziua, As dorii sa va intreb in ce conditii se poate desface un CIM pentru absentele nemotivate ale salariatului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Abandonarea locului de munca NAIMAD NAIMAD in data de 09.04.2012 am fost lasat balta de o angajata ,fara preaviz si fara cerere de demisie,de a doua zi mergand la un alt magazin ca vanzatoare.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)