Va rog sa imi spuneti e valoare are o hartie scrisa si semnata de cel care a imprumutat bani si cel care datoreaza bani? Anul trecut am dat 2000 euro unor prieteni fara acte, fara martori fara nimic... Acum am reusit sa fac in dublu exemplar o hartie din care reiese ca au primit acesti bani si ca i-am dat pe o perioada de 12 luni cu imprumut termen expirat in iulie 2009. Am semnatura lor si datele din buletin.
Specific ca ei locuiesc cu chirie iar pe buletin au mutatie in alta parte.
Valoare de inscris care atesta ca partile au inteles sa consimta ,una sa acorde si alta sa preia ,o suma de bani ,in anumite conditii si termene.
Care este data la care a-ti inteles sa precizati ca realizata tranzactia?
In eventualitatea in care doriti recuperarea sumei,pentru raspuns competent ,in baza continutului documentului intocmit ,eventual un avocat va poate sfatui etapele de urmat
chematii la conciliere directa ( modele gasiti pe net ) daca nu se prezinta intocmiti un proces verbal in prezenta a doi martori dupa aceia chemati in judecata , binenteles in cererea de chemare la conciliere ii speriati putin , ii amenintati cu judecata , cheltueli de judecata etc ,
aveti toate sansele ca in instanta s-a castigati procesul
cereti judecatorie sa ii citeza la ambele adrese, daca le cunoasteti
Fiind vorba de persoane fizice nu este nevoie sa faceti conciliere directa. Puteti sa vorbiti cu prietenii carora le-ati imprumutat banii ca ar trebui sa va restituie suma imprumutata, pentr ca in caz contrar va adresati instantei de judecata.
Acel inscris are valoare de proba in instanta. Succes.
Vorba sboara,scrisul ramane.Inscrisul intocmit si semnat de parti ,reprezinta dovada actului unilateral de vointa,liber exprimat al acestora,cu valoare majora intr-o eventuala solutionare in instanta.
Imprumut
Poesia74
Buna ziua,
Anul trecut in august, am luat cu imprumut 2000 euro de la niste prieteni fara nici un act legal doar cu o hartie scrisa la calculator si fara ... (vezi toată discuția)