avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Vechime in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Vechime in invatamant

Buna ziua,

V-as ruga frumos sa ma lamuriti in privinta unei probleme legate de vechimea mea in invatamant.
Am absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti in 1991 si am primit repartitie ca invatatoare, ca urmare la 1 septembrie 1991 mi-am inceput activitatea ca invatator titular. Dupa o luna de zile mi s-a aprobat de catre ISMB concediul fara plata pentru studii, deoarece reusisem la Facultatea de Limbi Straine (la zi). Precizez ca am avut catedra de invatator titular rezervata pana in 1995 cand am terminat facultatea. La 1 septembrie 1995 mi-am reluat catedra de invatator titular (devenind institutor titular) si am functionat un an, dupa care in 1996 am dat concurs de titularizare si de la 1 sept. 1996 am devenit prof.titular de limba engleza. De atunci functionez ca prof. titular.
In situatia de mai sus, va rog sa-mi precizati care este vechimea mea in invatamant acum (21 de ani sau 25 cu anii de facultate la zi, cand am avut catedra rezervata) si daca pot beneficia de reducerea normei didactice cu 2 ore, deoarece sunt prof. titular cu gradul I.

Ce prevedere legala ar trebui sa invoc in acest caz?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Echivalare studii invatator airam_2108 airam_2108 Buna ziua Sunt invatatoare in Brasov la un liceul cu predare in limba germana. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema si anume: Am finalizat ... (vezi toată discuția)
Aplicarea corecta a unei legi in invatamant... criss23 criss23 buna seara! am terminat liceul pedagogic in 1994, iar in 2008 mi-am luat licenta in filologie ( specializarea romana-engleza), ciclul I bologna, prima promotie ... (vezi toată discuția)
Titularizarea la 2 scoli Corys Corys Buna-ziua!As dori sa va intreb va rog frumos in ce conditii si conform caror legi te poti titulariza la 2 scoli?!Situatia mea este urmatoarea.In anul 2001 am ... (vezi toată discuția)