Am o nelamurire. De cateva luni nu se mai furnizeaza gaz metan din cauza datoriilor. Eu nu am datorii, insa sunt nevoit sa folosesc butelie. De aceea, va intreb, nu pot actiona in justitie asociatia de locatari sau distribuitorul de gaz pentru nerespectarea contractului? Eu am contract cu ei de prestari servicii...Eu mi-am respectat prevederile contractuale, ei nu.
Oricine poate sa dea in judecata pe oricine si pentru orice.
Problema este alta, in prealabil vorbiti personal cu un un inginer, cu profilul de specialitate pe care o reclama pretentia dvs. (o ruda, cunostinta) care sa va dea argumentul tehnic (nu juridic, ca acesta il aveti din nerespectarea contractului - raspundere contractuala) in sensul: in ce masura se poate satisface tehnic, neafectarea sistemului fata de platitorul de buna credinta. Daca structura tehnica nu permite, prin plan, constructie sa se faca aceasta departajare si sa satisfaca numai pe platitorii de buna credinta si sunteti toti "la gramada" ca asa a fost conceput inginereste degeaba cautati sa dati in judecata. Intai asigurati-va de acest lucru tehnic, ingineresc, su dupa aceea faceti actiunea in instanta.
Inocentia
1- In situatia expusa respectiv existenta persoanei juridice asociatia de proprietari ,NU este admisibila o actiune in instanta impotriva distribuitorului de gaz ,pentru ca nu sunteti parte in raportul juridic de prestare servicii,fiind membrul in asociatia =parte in contract
2- Sunteti singurul proprietar in aceasta situatie din condominium?
3-Precizati ca" Eu mi-am respectat prevederile contractuale,ei nu", la ce prevederi va referiti concret.
Daca aveti gaz la comun din pacate nu puteti face nimic.Distribuitorul de gaz are contract cu asociatia si nu cu fiecare locatar in parte.Prin urmare daca asociatia are datorii ,ei inchid gazul ,urmand ca asociatia sa-si rezolve problemele cu restantierii ,sa-ai plateasca datoriile si sa se reia furnizarea gazului.Puteti sa va faceti o separare de gaz ,si atunci incheiati contract individual cu firma.
PS.Spuneti ca aveti contract prestari servicii.In ce consta acel contract,si este individual sau al asociatiei?
In situatia existentei de raporturi juridice intre persoane fizice,beneficiare/prestatore de servicii,nu exista stipulat prevedere care sa permita ,sau la indemana eventualilor interesati,de disjungerea prevederi .contractuale catre persoane fizice .
Nici opinia cu 'separatie de gaz "nu este viabila,intrucat pentru condominium nu se autoriza astfel de bransamente.
Nici opinia cu 'separatie de gaz "nu este viabila,intrucat pentru condominium nu se autoriza astfel de bransamente.
Aici nu am prea inteles ce vreti sa spuneti.
La noi in asociatie toti am facut separare de gaz ,sunt care si-au pus centrala individuala,si sunt care au ramas la incalzirea la comun dar toti avem contoare de gaz separat si contracte cu Eon gaz individuale.Prin urmare daca un locatar nu plateste ii inchide lui gazul.