avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionare in justitie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionare in justitie

Buna ziua,

Am o nelamurire. De cateva luni nu se mai furnizeaza gaz metan din cauza datoriilor. Eu nu am datorii, insa sunt nevoit sa folosesc butelie. De aceea, va intreb, nu pot actiona in justitie asociatia de locatari sau distribuitorul de gaz pentru nerespectarea contractului? Eu am contract cu ei de prestari servicii...Eu mi-am respectat prevederile contractuale, ei nu.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:45, 2 Septembrie 2009
Oricine poate sa dea in judecata pe oricine si pentru orice.
Problema este alta, in prealabil vorbiti personal cu un un inginer, cu profilul de specialitate pe care o reclama pretentia dvs. (o ruda, cunostinta) care sa va dea argumentul tehnic (nu juridic, ca acesta il aveti din nerespectarea contractului - raspundere contractuala) in sensul: in ce masura se poate satisface tehnic, neafectarea sistemului fata de platitorul de buna credinta. Daca structura tehnica nu permite, prin plan, constructie sa se faca aceasta departajare si sa satisfaca numai pe platitorii de buna credinta si sunteti toti "la gramada" ca asa a fost conceput inginereste degeaba cautati sa dati in judecata. Intai asigurati-va de acest lucru tehnic, ingineresc, su dupa aceea faceti actiunea in instanta.
Inocentia
1- In situatia expusa respectiv existenta persoanei juridice asociatia de proprietari ,NU este admisibila o actiune in instanta impotriva distribuitorului de gaz ,pentru ca nu sunteti parte in raportul juridic de prestare servicii,fiind membrul in asociatia =parte in contract
2- Sunteti singurul proprietar in aceasta situatie din condominium?
3-Precizati ca" Eu mi-am respectat prevederile contractuale,ei nu", la ce prevederi va referiti concret.
Daca aveti gaz la comun din pacate nu puteti face nimic.Distribuitorul de gaz are contract cu asociatia si nu cu fiecare locatar in parte.Prin urmare daca asociatia are datorii ,ei inchid gazul ,urmand ca asociatia sa-si rezolve problemele cu restantierii ,sa-ai plateasca datoriile si sa se reia furnizarea gazului.Puteti sa va faceti o separare de gaz ,si atunci incheiati contract individual cu firma.
PS.Spuneti ca aveti contract prestari servicii.In ce consta acel contract,si este individual sau al asociatiei?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
alex1955, utilizator
In situatia existentei de raporturi juridice intre persoane fizice,beneficiare/prestatore de servicii,nu exista stipulat prevedere care sa permita ,sau la indemana eventualilor interesati,de disjungerea prevederi .contractuale catre persoane fizice .
Nici opinia cu 'separatie de gaz "nu este viabila,intrucat pentru condominium nu se autoriza astfel de bransamente.
ynocentta a scris:


Nici opinia cu 'separatie de gaz "nu este viabila,intrucat pentru condominium nu se autoriza astfel de bransamente.

Aici nu am prea inteles ce vreti sa spuneti.
La noi in asociatie toti am facut separare de gaz ,sunt care si-au pus centrala individuala,si sunt care au ramas la incalzirea la comun dar toti avem contoare de gaz separat si contracte cu Eon gaz individuale.Prin urmare daca un locatar nu plateste ii inchide lui gazul.

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor utilitati (apa nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct? babu.clontzu babu.clontzu Imobil 8 apartamente, nu exista Asociatie de Proprietari, un vecin agresiv si alcoolic, titular contract APA, imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)