avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Raspundere consilieri locali
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Raspundere consilieri locali

In mandatul trecut , consilierii locali din comuna mea au votat pretul lemnului de foc sub tarifele minime stabilite prin lege (din nestiinta secretarului care nu i-a avertizat ca exista niste tarife minime) si la un control al Curtii de conturi a imputat diferenta de pret consilierilor ce au votat asa ca acum au de dat fiecare cate 12000 ron . Intrebarea mea este , avand in vedere ca actualmente sunt si eu consilier , daca e normal ca eu ca si consilier fara studii juridice sunt obligat sa ma informez asupra tuturor legilor pentru a nu ajunge sa dau banii inapoi ? Din moment ce secretarul si prefectura si-au pus avizul de legalitate , eu de ce ar trebui sa raspund pentru o greseala avizata de altii care chiar au rolul de a preveni astfel de erori? In conditiile date , ma bate gandul sa-mi dau demisia caci pentru 90 lei pe luna nu merita sa studiez toata legislatia Romaniei pentru a putea vota in cunostinta de cauza.#-o

Alte discuții în legătură

Increderea acordata in avans... Herra_ Herra_ Marea greseala a sistemului de vot cred ca o constituie ca dam ne votul numai la inceput! Cred ca ar trebui sa dam si un vot de final. Nu se poate sa votezi cu ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela La primaria de comuna unde lucrez postul de secretar este vacant.Care sunt ultimele prevederi legale privind ocuparea postului vacant de secretar comuna? ... (vezi toată discuția)
Polistirenizare ContSters61389 ContSters61389 In asociatia mea de proprietari, o parte dintre proprietari vor sa reabiliteze, prin polistirenizare blocul, iar o alta parte nu vor. Cei care vor ... (vezi toată discuția)