avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inregistrare video in instanta civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inregistrare video in instanta civila

Buna dimineata,
In urma cu ceva timp, 6 luni, sotia a parasit domiciliul, benevol, bineinteles, fara sa ma anunte in prealabil sau sa ma notifice intr-un fel. La ceva timp (pentru ca nu a fost pentru prima data, au mai fost vreo 5 plecari inainte) i-am transmis un sms in care am intrebat-o ce are de gand si m-a informat scurt ca...vrea divort.
La ultima plecare am constatat ca nu a plecat cu mana goala ci si-a insusit o suma importanta de bani din contul comun, plus, multe lucruri de mare valoare. Am reclamat asta la Politie si astept o rezolutie. Dupa ce a fost contactata de Politie, sotia m-a contactat si mi-a comunicat ca ... a plecat pentru ca eu am ameninta-o cu moartea si are o inregistrare video in acest sens. Bun, recunosc ca , un urma cu cateva luni am avut o iesire extrem de nervoasa, probabil am spus ceva "dur" dar asta tocmai unor intamplari neverosimile, cheltuieli exagerate de bani si alte actiuni ale ei pe care le-am aflat de la cunostinte comune (nu le pot prezenta aici) si poate am spus ceva la nelocul lui...nu imi amintesc.
Intrebarea mea este : aceasta "proba video" de care nu imi amintesc si nu stiu cum a realizat-o (banuiesc ca am fost provocat la o discutie mai aprinsa si ea era pregatita) poate fi folosita in instanta de catre ea cu toate ca a fost realizata cu mult timp in urma, justificand plecarea ei?
Am fost contactat de avocata ei si mi s-a sugerat ca daca eu renunt la plangerea penala pentru furt intre soti, proba video in care eu o amenint cu moartea (?!) nu va fi folosita in instanta.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 10:53, 21 Decembrie 2016
Daca s-a simtit amenintata de ce nu a depus plangere penala? Puteti sa ii sugerati avocatei ca o aveti inregistrata cand va santajeaza cu proba video si poate aveti loc de negociat!
Multumesc, cred ca mi-a facut acum plangere penala pt ca mi-a comunicat (sotia, prim WhatsApp ) ca voi primi o citatie...
Poate constitui proba video ce cred ca o detine (?!) ...proba in instanta? Daca da, si a fost facuta acum 3 ani (..exagerez..) are vreo relevanta ?
Discutiile pe WSP, unde recunoaste banii luati , sunt considerate probe ? (in discutiile telefonice ce le-am avut ea sustine ca sunt cadou (?!) in timpul casniciei ca si celelalte lucruri insusite fara acordul meu. Chiar asa este legea? Multumesc mult!
Mergeti la un avocat, poate aveti o cale sa negociati toata povestea si sa nu va tarati prin instante cviile si penale ani intregi.
Nu presupuneti ce plangere cine ce v-a facut, trebuie sa vedeti. Va cautati daca aveti dosare sau va intalniti cu doamna si avocata ei si negociati si atunci aflati si ce inregistrare si ce citatie e la mijloc.
Nu sunt sigura ca e santaj, imi pare mai degraba o negociere inceputa de avocata, profitati. Se pot negocia si probele.
Procesul de divort si partaj l-am inceput deja.
Acum ea va cauta motivatii sa justifice multiplele plecari de acasa pe tiparul clasic: alcoolism, violenta verbala, fizica...si mai ales aceasta poveste cu amenintari cu moartea , etc.
Eu am cerut desfacerea casniciei din vina exclusiva e ei. Sper ca voi castiga si procesul de partaj pe cote mult diferentiate. Aici cred ca este cheia + dosarul penal ce i s-a deschis pentru furt ,
De aceea incerc sa inteleg daca "proba video" poate fi acceptata de instanta sau nu...
Reiterez faptul ca a fost facuta (asa cred) cu muult timp in urma si nu cum cred ca va lasa sa lasa impresia ca de curand.
Lasati certurile astea inutile, cheltuiti bani inutil. Cautati asistenta juridica, macar vorbiti cu un avocat sau doi si vedeti ce e de facut, poate terminati povestea asta de-a razboiul.

Alte discuții în legătură

Reclamatie adeverinta falsa. yamada yamada Sunt administratorul unei societati comerciale. In urma cu cateva luni, am primit in proba pentru angajare o persoana fara sa-i intocmesc forme legale de ... (vezi toată discuția)
Declarare furt.daca nu este furt exista infractiune? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca i-a disparut o borseta cu cca 15 000 euro uitata pe autoturism dupa ce a facut plinul la benzina si merge sa faca plangere la politie, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)