avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... violare domiciliu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

violare domiciliu

Azi mi am avut un conflict extrem de urat cu vecinul de dedesubt.
Pe scurt,am incercat sa tai o teava nefunctionala din sufragerie,teava pe care el si-a taiat-o de 2 ani.M-am dus si l-am anuntat,iar reactia a fost ..usa trantita in nas!! Am continuat sa imi fac treaba,la scurt timp a sunat la usa si mi-a reprosat cu scandal ca i s-a deteriorat zugraveala.I-am raspuns ca se va repara, amintindu-i ca au refuzat sa coopereze,ca si eu ca si toti ceilalti locatari trebuie sa tai aceste tevi.Am inchis usa apart. meu pentru a evita un scandal,dar nu fac doi pasi ca aud usa trantita de perete!!!!!Reactia mea a fost extrem de rapida impiedicandu-l sa patrunda in casa ,eram in casa mea iar el intentiona sa intre dupa mine !!!De la politie mi-au spus ca acesta nu este violare de domiciuliu, eu fiind in stare de soc atunci cand am sunat la 112, deoarece la scurt timp sotia acestuia a venit la usa cu scandal incercand sa ma agreseze, pentru simplul motiv ca le-am inchis usa si am refuzat sa mai am discutii cu ei!Personal consider un abuz ceea ce au facut,iar faptul ca si-au permis sa imi deschida usa apartamentului atat de agresiv este o violare a proprietatii.Se pare ca din punct de vedere legal ,lucrurile stau altfel. Am sunat la 112,m-au redirectionat la politie iar acolo au tot dat-o din colt in colt.M-am dus personal si am depus o plangere,pentru ca nu vreau sa ma simt amenintata in propria casa sau atunci cand deschid usa casei mele o femeie dezaxata sa se repeada la mine si sa ma impinga!Mai mult, acestia ma impiedica sa imi repar balconul, au construit dedesubt la parter cu ani in urma un balcon la sufragerie si bucatarie,si au urcat cu acoperisul pe perete peste nivelul lor,eu neputand in acest moment sa imi fac izolatia exterioara corespunzator.Pentru balcon nu au autorizatie,am incercat sa discut omeneste cu ei,bordura balconului a cazut, un colt se misca,dar el nu vrea sa isi deranjeze acoperisul anul acesta.As dori sa stiu ce masuri legale se pot lua impotriva acestor oameni,care de fiecare data cand fac ceva in casa se simt indreptatiti sa imi bata cu pumnul in usa la propriu si sa faca scandal,si, asa cum s-a intamplat azi sa isi permita sa intre peste mine in casa!Martor este persoana care a venit sa imi faca lucrarea,mai sunt si doi zugravi care lucrau pe scara,insa acestia nu doresc sa fie implicati.Reactia mea a fost una virulenta in momentul in care am vazut ca usa imi este data de perete,am ridicat tonul,i-am amenintat cu politia.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: a_adina , utilizator 18:35, 25 Septembrie 2009
"Este datoria avocatului sa prezinte dovezile"-"Actoris est probare"

Violarea de domiciliu
Art.192 c.pen.
"Patrunderea fara drept,in orice mod,intr-o locuinta ,incapere,dependinta sau loc imprejmuit de acestea,fara consimtamantul persoanei care le foloseste,sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia,se pdepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda"
La al.2 al aceluiasi articol pedeapsa prevazuta este de la 2 la 7 ani,inchisoare, daca fapta a fost savarsita de doua sau mai multe persoane,ori in timpul nopti
.................................................................................................................................
"Pentru fapt prevazuta in aliniatul 1 actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Impacarea partilor inlatura raspunderea penala"

Trebuie sa formulati la politia,unde sunteti arondata teritorial,plangere impotriva faptuitorilor.
Puteti formula plangere si la Parchetul competent teritorial,data fiind relatarea dvs.privitoare la comportamentul politistilor,
Infractiunea comisa trebuieste dovedita cu acte si martori.Deci,dvs.trebuie sa aveti martori care prin declaratiile lor sa ateste cele relatate de dvs.De asemeni de la" Dispeceratul 112 "se pot solicita relatii de catre parchet/instanta cu privire la sesizarea telefonica pecare ati facut-o
Pentru constructiile ridicate prin nerespectarea legii sesizati primaria competenta teritorial.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat pentru a va consilia si a va sustine cauza/cauzele in cel mai profesionist mod.
O situatie delicata ,ca multe altele pe care le traim toti aceia care domiciliem in condominium.
Vedeti dvs ,traiul in comun obliga la multa intelegere ,respect,toleranta.Sunt cazuri cand se intrece masura ,dupa cum este al dvs.
Avand in vedere situatia expusa este evident ca nu se pot realiza relatii amiabile.
Referitor la balconul executata fara forme legale.conducerea asociatiei nu are nimic de comentat?
In conditiile in care balconul a fost executata fara forme legale,in afara ecartamentului balconului de deasupra sau cu incalcarea cotelor tehnice ,daca sunteti prejudiciata,puteti sesiza disciplina in constructii din cadrul primariei in raza careia se afla locatia in cauza.
Asteptati concluziile autoritatilor ,dupa care consultati avocat,care analizand documentele ,poate hotari varianta in favoarea dvs.
Va multumesc pentru mesaje..Am fost anuntata ca azi au fost chemati la politie ca urmare a plangerii pe care am facut-o.
Legal,in termen de 30 de zile trebuie sa primiti comunicare cu masurile dispuse
Inca nu am primit o comunicare cu masurile dispuse,insa agentul de politie care m-a contactat pentru o declaratie,a afirmat ca cei doi vecini nu pot fi acuzati decat de scandal,eu neavand si un certificat medico-legal. Faptul ca mi-a deschis abuziv usa apartamentului este considerat din punct de vedere legal doar un.. "scandal"? Precizez ca exista si un martor care se afla in interiorul apartamentului care poate confirma acest lucru. Daca am facut plangere impotriva lui, este corect ca acesta sa nu se prezinte la politie ci doar sotia acestuia,chiar daca si ea a fost implicata in conflict? Desi nu am fost acasa,am aflat ca ieri seara, au provocat un alt scandal unei fete tinere din bloc,pe motiv ca aceasta nu a contribuit la curatenia de pe scara!Asta ma face sa cred ca acestia nu s-au sinchisit absolut deloc de faptul ca eu am depus o plangere cu o saptamana in urma impotriva lor si ca vor continua cu hartuieli de orice fel, daca nu vor fi opriti prin lege. Nu poate fi vorba de mediere,asa cum incearca agentul de politie sa sugereze, nu in momentul in care usa casei tale iti este data de perete! Intentionez sa consult si un avocat, nu stiu daca este bine sa fac acest lucru acum sau dupa ce primesc de la politie rezultatul plangerii.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Bună seara . locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ... Sashalexa Sashalexa Bună seara . Locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ). As dori sa schimb destinația camerelor în felul următor:. Sufrageria care este perete ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie ContSters196054 ContSters196054 Buna ziua, am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am mutat am avut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. suntem mutați de curând într-un bloc. vecinii ... Maiby1234 Maiby1234 Bună ziua. Suntem mutați de curând într-un bloc. Vecinii de dedesubt amabili și înțelegatori. De ceva vreme însă se tot înfățișează la noi la ... (vezi toată discuția)