In familia mea am urmatorul caz: femeia gravida s-a dus la medic, a obtinut adeverinta medicala si s-a prezentat la angajator la resurse umane ca acestia sa-i semneze de luare la cunostiinta. I s-a spus sa se intoarca la birou, dupa care a fost chemata inapoi sa semneze instiintarea intreruperii relatiilor de munca.
A facut reclamatie la ITM Bucuresti, dupa o perioada ITM-ul a informat-o ca reclamatia se muta la ITM Oradea, unde isi avea sediul social firma, la Bucuresti fiind doar punct de lucru. Dupa alte cateva saptamani a venit raspunsul oficial de la ITM Oradea, cum ca ei nu au gasit nici o neregula in cazul acesta si ca singura cale este instanta.
Mentionez ca ea lucra cu contract de munca cu durata nedeterminata si intre data la care a fost eliberata adeverinta medicala si data la care a fost incheiat unilateral contractul de munca au trecut 2-3 zile.
Intrebarea mea este: are vreo sansa sa ajunga in instanta si sa castige?
In ce baza legala i-a fost incheiat contractul de munca?
A demisionat, a fost concediata, la intelegerea partilor?
Avea posibilitatea contestarii desfacerii cim in termen de 30 zile de la decizie la tribunal.
Peste ITM for superior este Inspectia Muncii Bucuresti unde poate contesta raspunsul itm.
Multumesc de raspuns. Angajatorul a refuzat sa semneze de luare la cunostiinta, asta e si problema, si peste 10 minute i-a reziliat unilateral contractul.
Art 31 aliniatul 1 si aliniatul 3, ea fiind inca in perioada de proba. Firma respectiva pune presiune foarte mare pe angajati, le pune target-uri de neatins si astfel ii ruleaza cam la 3 luni, erijandu-se de existenta perioadei de proba.