avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gravida obligata sa semneze instiintarea desfacerii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gravida obligata sa semneze instiintarea desfacerii contractului de munca dupa ce a aratat angajatorului adeverinta de la medic

Buna seara.

In familia mea am urmatorul caz: femeia gravida s-a dus la medic, a obtinut adeverinta medicala si s-a prezentat la angajator la resurse umane ca acestia sa-i semneze de luare la cunostiinta. I s-a spus sa se intoarca la birou, dupa care a fost chemata inapoi sa semneze instiintarea intreruperii relatiilor de munca.
A facut reclamatie la ITM Bucuresti, dupa o perioada ITM-ul a informat-o ca reclamatia se muta la ITM Oradea, unde isi avea sediul social firma, la Bucuresti fiind doar punct de lucru. Dupa alte cateva saptamani a venit raspunsul oficial de la ITM Oradea, cum ca ei nu au gasit nici o neregula in cazul acesta si ca singura cale este instanta.
Mentionez ca ea lucra cu contract de munca cu durata nedeterminata si intre data la care a fost eliberata adeverinta medicala si data la care a fost incheiat unilateral contractul de munca au trecut 2-3 zile.

Intrebarea mea este: are vreo sansa sa ajunga in instanta si sa castige?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
bobby1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobby1974 , utilizator 17:37, 31 Decembrie 2016
In ce baza legala i-a fost incheiat contractul de munca?
A demisionat, a fost concediata, la intelegerea partilor?
Avea posibilitatea contestarii desfacerii cim in termen de 30 zile de la decizie la tribunal.
Peste ITM for superior este Inspectia Muncii Bucuresti unde poate contesta raspunsul itm.
Raspunsul primit de la ITM nu se contesta la Inspectia Muncii.

Angajatorul a semnat de luare la cunostinta ?
Multumesc de raspuns. Angajatorul a refuzat sa semneze de luare la cunostiinta, asta e si problema, si peste 10 minute i-a reziliat unilateral contractul.
Cu ce articol i-a incetat c.i.m. ?
Art 31 aliniatul 1 si aliniatul 3, ea fiind inca in perioada de proba. Firma respectiva pune presiune foarte mare pe angajati, le pune target-uri de neatins si astfel ii ruleaza cam la 3 luni, erijandu-se de existenta perioadei de proba.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
bobby1974, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , ... dinuc1654@gmail.com dinuc1654@gmail.com Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , am demisionat iar dupa cateva luni am revenit la aceeasi firma dar eram gravida , ei au acceptat ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contractul de munca perioada determinata util.1 util.1 Bună ziua, M-am anagajat recent la o firma și ulterior am aflat ca sunt însărcinată. Contractul l-am semnat în data de 20 decembrie și este ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim gravidei in perioada de proba mariapostudor mariapostudor Buna seara!Am o intrebare in legatura cu contractul individual de munca pe perioada determinata Sunt gravida in 9 saptamani.Am lucrat 2 ani fara intrerupere ... (vezi toată discuția)