avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infrctiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infrctiune

exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma.....
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:45, 4 Septembrie 2009
Notiunea de omor este numele infractiunii, care poate imbraca forma de tentativa, iar (dupa decesul victime) forma consumata. Mai simplu zis: S-a comis infractiunea de omor in forma de tentativa, cand viata victimei a fost pus in pericol, iar faptuitorul a avut ca scop suprimarea vietii victimei, dar victima nu a decedat. Iar daca victima a decedat (in spital, ca urmare a comiterii infractiunii) vorbim despre omor care imbraca forma faptei consumate.
art. 174 c.p/
-uciderea unei persoane se pedepseste cu inchisoare...
-tentativa se pedepseste.:)
este asa cum vi s-a explicat deja, iar eu am sa va dau si un exemplu.O infractiune consta intr-o actiune si un anumit rezultat. Infractiuunea de omor este o infractiune de rezultat ( si nu de pericol, ca in cazul anumitor infractiuni, bigamia sa zicem), si consta intr-o actiune, de ex: impuscare , otravire..Rezultatul care trebuie sa se produca pentru a avea forma consumata ,este moartea victimei. Daca insa actiunea doar a inceput , insa datorita unor imprejurari( care pot fi mai multe), moartea nu s-a produs, fapta ramane in forma tentativei de omor, care este pedespibila.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Omor este denumita generic infractiunea respectiva - aceasta poate imbraca forma tentativei, cand se urmareste uciderea unei persoane, insa acest lucru nu se realizeaza din varii motive si forma faptei consumate, cand se atinge scopul urmarit de infractor.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Indiferent de finalul actiunii,fapta se pedepseste cu inchisoarea,a carei perioada variaza functie de circumstante si incadrare .

Alte discuții în legătură

Speta Mariana_22 Mariana_22 Va rog frumos daca ma puteti ajuta .Cum se incadreaza urmatoare fapta: o persoana planuieste sa ucida un om .savarseste fapta ,dar in urma constatarii ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare juridica sorana_g sorana_g buna ziua, ce pot sa invoc pentru respingerea cererii de schimbare a incadrarii jur. din vatamare corporala in tentativa de omor ( pe langa modul de savarsire ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)