avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Incadrare microintreprindere 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Incadrare microintreprindere 2017

Am vazut articolul legat de modificarea plafonului de micro de la cifra de afaceri de pana in 100.000 la <500.000 euro.
In articol era precizat ca pentru ca sa ramai micro in 2017 trebuie sa fi avut (printre altele) in 2016 cifra de afaceri sub 100.000 euro.
Deci, o firma care a avut sa zicem 110.000 euro in 2016 si era platitoare de impozit pe profit - ramane si in 2017 tot platitoare de impozit pe profit?
Si daca in 2017 ajunge la 150.000 euro CA, atunci va intra ca micro abia in 2018?
Interesul vine din faptul ca am o firma in aceasta situatie si m-ar fi avantajat sa intru ca micro din 2017.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri eveevelina eveevelina Buna ziua pt. calculul plafonului de 100 mii euro, cifra de afaceri reprezinta totalul clasei 7 din care se scad ct 711 si ct 766? cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)
Termen depunere declaratia 010 123monica 123monica Buna dimineata, Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am mers la administratie sa depun declaratia 010 pentru trecere de la impozit pe profit ... (vezi toată discuția)
Impozitare micro viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 doresc sa stiu daca incepand cu 1 august pentru impozitarea micro intrep se mai tine cont de plafonul de 45.000 lei CAPITAL SOCIAL .Soc cu cifra de afaceri in ... (vezi toată discuția)