avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFACERE CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFACERE CIM?

Buna ziua.
Vineri 06.01.2017 s-a transmis prin e-mail unui angajat o notificare de desfacere a CIM in temeiul art. 31 (3), in perioada de proba, dupa ce in prealabil departamentul resurse umane a vorbit cu angajatul.
In aceasta notificare se prevede ca data incetarii contractului individual de munca va fi 10.01.2017, data la care se va emite dispozitia de incetare a contractului individual de munca.
Astfel, in data de 09.01.2017 angajatul intra in concediu medical.
Se poate desface CIM in aceste conditii in temeiul aratat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 10 Ianuarie 2017
Incetarea c.i.m. pe durata perioadei de porba sau la sfarsitu la acesteia nu se regaseste in situatiile de incetare de drept a c.i.m. reglementate de art.56 C.mun.

Prin urmare, potrivit art.49 alin.6 C.mun., in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Astfel , data de 10.01.2017 nu mai poate fi data incetarii c.i.m.
Imi cer scuze, dar in perioada concediului medical se suspenda CIM?
Iar angajatul doar a anuntat ca nu se simte bine si ca si-a luat concediu medical fara sa ne trimita vreun act in acest sens.....nici in aceste conditii nu se poate inceta in temeiul indicat?
Multumesc
art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
.....

Potrivit legislatiei, pana pe data de 05.02.2017 poate depune concediul medical aferent lunii ianuarie 2017.
Va multumesc pentru lamuriri.
As indrazni sa va mai intreb ca daca CIM se suspenda pe perioada in care angajatul a depus concediul medical, angajatorul va mai plati vreun drept salarial pentru perioada aferenta?
multumesc.
Pe durata concediului medical,c.i.m. este suspendat de drept.

Pe durata concediului medical , angajatorul va plati indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca salariatului , dupa care va recupera suma, in conditiile prevazute de lege, de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata MarcMarimar MarcMarimar O societate are in concediu fara plata 2/3 din salariati pe o periaoda de 2 luni .(nu au lucrari de productie deci nu au ce sa faca la munca).Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate(cel de 126 zile) in revisal ContSters114672 ContSters114672 Se opereaza sau nu in Revisal suspendarea CIM a concediul de maternitate de 126 zile, prenatal in cazul de fata? Daca se opereaza cum voi plati acest concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)