avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina noua in concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina noua in concediul de crestere copil

Ce trebuie facut in cazul unei noi sarcini in timpul concediului de crestre copil. Unde pot gasi informatii relevante si de actualitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 12 Ianuarie 2017
in ce sens ,,Ce trebuie facut in cazul unei noi sarcini in timpul concediului de crestre copil."?
Puteti beneficia de concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului si pentru cel de-al doilea copil.
In sensul ca tb sa obtin documente de la serviciu? Ca tb sa depun alt dosar? Cand trebuie depus? Ce sa contina? Nu exista niciunde aceste informatii iar cei abilitati nu raspund.
După nașterea copilului, la fel ca și în cazul primului copil. 42 zile concediu pentru sarcină și lauzie, apoi ccc. Doarul trebuie să cuprindă aceleași documente ca prima data.
Unde scrie asta? Cei de la serviciu mi-au spus ca se intra direct in celalat concediu fara cele 42 de zile. Cum sa am concediu medical pt cele 42 de zile cand contractul meu de munca e suspendat? Care e logica? Ce documente sa duc daca in ultimele 12 luni nu am inregistrat venituri ci indemnizatie? Inteleg daca se cere hartie pentru prelungirea suspendarii contractului de munca pt inca 2 ani, dar ce alte documente sa mai duc?
Mikigava a scris:

Ce trebuie facut in cazul unei noi sarcini in timpul concediului de crestre copil. Unde pot gasi informatii relevante si de actualitate?

din cele afirmate de dvs - sarcina in timpul ccc nu nastere in timpul ccc.
raporturile dvs de munca sunt suspendate doar pe perioada ccc, pana la 2-3 ani, eventual redus cu o luna. daca nasterea celui de-al doilea copil intervine in perioada in care va aflati in ccc, atunci acesta se prelungeste pana la implinirea de catre cel de-al doilea copil a varstei de 2 ani. in cazul in care nasterea are loc dupa terminarea ccc, raporturile dvs de munca vor fi reluate si veti intra in concediu de lauzie, apoi in ccc.

nu inteleg atitudinea dvs. nu uitati ca, potrivit regulamentului, nimeni nu e obligat sa va raspunda. apoi, vad ca raspunsurile la intrebarile dvs vi le-au dat ,,Cei de la serviciu".

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie al doilea copil Patience Patience Buna ziua, In momentul de fata sunt in CCC, care se va termina in 6 februarie 2015. Sunt insarcinata cu al dopilea copil si al vrea sa stiu cum se va ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Salariata in ccc care este insarcinata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul unei salariate care se afla in CCC in varsta de pana la 2 ani pana in martie 2014, ramane din nou insarcinata ... (vezi toată discuția)