avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit AIC da sau nu?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

AIC da sau nu?

Buna ziua,

Luni am depus la Finante declaratia 010 cu modificarile societatii: am CA < 100.000 eur deci de la impozit pe profit am trecut la impozit pe venit de la 01.01.2017. In 2016 am avut TVA lunar deoarece am avut CA mare in 2015 si in anii precedenti. In 010 am bifat trecere la TVA trimestrial, iar acum stau si ma gandesc daca am procedat bine, deoarece in 2016 am depus decla 390 dar eu nu am achizionat nimic intracomunitar, nici nu am prestat servicii nimic. Am depus 390 pentru niste recuperari de TVA din Germania, Olanda etc. TVA din anul 2015, cand eu am lucrat in UE.

Eu m-am gandit ca nu am achizitionat nimic in 2016, sunt doar sume de recuperat din 2015, factura primita din Danemarca.

Cum este corect in acest caz: raman TVA lunar sau las asa 010 cu TVA trimiestrial???

Multumesc mult!!!

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 100.000 euro adriana_ramona adriana_ramona Daca in cursul lunii septembrie am depasit plafonul de 100.000 eur si sunt platitor de tva trimestrial, de cand devin platitor lunar de tva? De luna urmatoare ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)
Declaratie cifra de afaceri 2009 nistor_maria nistor_maria in ce format se depune decalaratia privind cifra de afaceri si pna in ce data (vezi toată discuția)