avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Transport ocazional de persoane contra cost
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Transport ocazional de persoane contra cost

Buna seara.Astazi,mergand cu autoturismul propietate in oras cu treburi,am luat la ocazie trei persoane.Am fost oprit de un echipaj de la politia rutiera,mi sa intocmit de catre acestia un proces -verbal(avertisment)au identificat persoanele ce le aveam in masina trecandu-le numele in procesul verbal.desi aceste persoane,au fost intrebate de catre politisti daca me-au dat bani ei spunand ca nu,domnii politisti au mentionat in procesul -verbal ca ii transportam contra cost .Dupa care imi scriu urmatoarele in procesul-verbalX-(: litera h din legea taximetriei-aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea in mod repetat,de transport public contra cost....se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 5000 lei fara posibilitatea de a plati jumatate din minimul amenzii+ retinere ci si placute de imatriculare 30 de zile. Doresc sa stiu,este legal sa fiu sanctionat fara dreptul de a plati jumatate din minimul amenzii? este legal o data ce te amendeaza sa iti retina si talonul cu placutele de imatriculare?X-(

Alte discuții în legătură

Retinere placute + certificat de inmatriculare marius213 marius213 Buna ziua, Pe data de 20.10.2016 am fost oprit de un echipaj de politie rutiera in timp ce eu ma deplasam cu masina de la servici spre casa. ... (vezi toată discuția)
Amenda la legea 38/2003 -legea taximetriei hugobos hugobos In data de 1.03.2019 am fost oprit de un echipaj de politie care m-a sanctionat cu amenda ! Politistul a motivat in procesul verbal ca m-a sanctionat pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Placute retinute transport ilegal de persoane cyan cyan In cazul transportului ilegal de persoane (L38/2003) se retin certificatul de inmatriculare si placutele urmand a fi restituite la cerere dupa trecerea unei ... (vezi toată discuția)