Buna seara!
In data de 2 septembrie eu si prietenul meu am foat implicati intr-un accident rutier cu motocicleta.Accidentul s-a produs prin neacordare de prioritate de catre o dacie logan in urma careia au survenit numeroase vatamari corporale.Am scos certificat medico-legal si urmeaza a fi chemati pentru deschiderea dosarului penal.Eu necesit 8-9 zile de ingrijiri medicale si pritenul meu 3-4 zile de ingrijiri medicale in cazul in care nu apar alte complicatii.
Am refuzat SMURDUL si internarea la momentul produceri accidentului pentru ca ne-a fost frica ca ancheta sa nu fie influentata.LA politie am ceruit impreuna cu prietnul meu sa nu i se faca dosar penal.Am cazut de comun acord cu persona care ne a accidentat sa ne platesca diferenta de la asigurare pana la pretul motocicletei cu care l-am achizitionat.A doua zi am fost insultati si ni s-a spus ca refuza sa nea dea diferenta de bani.Am decis sa i dam in judecata.Am dori sa stim datorita faptului ca situatia s-a modificat si am deschis dosarul penal ce suma reala am putea cere in instanta atat pentru acoperirea sumei motocicletei cat si pentru daune morale si pentru vatamari corporale
Pentru a se retine savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa este necesar ca numarul zilelor de ingrijire medicala sa depaseasca 10 zile.
Se poate insa retine savarsirea infractiunii de distrugere.
Ingrijiri medicale pana la 8-9 zile?
Nu exista nici o infractiune in cazul asta (eventual insulta, insa si asta puteti s-o uitati, cred!)
Despagubirile... le primiti de la asigurare. Chiar si prin proces, tot asigurarea va platii!
Iar proces puteti deschide doar daca nu sunteti de acord cu ceea ce plateste asigurare; insa daca instanta va hotari ca despagubirea acordata de asigurare este suficienta, veti pierde procesul, cu consecinta platii cheltuielor de judecata.
Despagubiri morale? hm... Nu cred sa primiti asa ceva... si chiar daca s-ar acorda asa ceva, tot asigurarea ar trebui sa le plateasca.
Daca din accident au rezultat victime, cu siguranta la fata locului sau efectuat cercetari de catre organele de politie, care vor stabili cine este vinovat de producerea accidentului.
In acest sens sau intocmit acte de cercetare ,sa intocmit un proces verbal...si in final se va da o solutie prin parchet.
In ce priveste daunele morale si materiale acestea vor fi retinute in sarcina celor vinovati...:)
Pentru a se retine savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa este necesar ca numarul zilelor de ingrijire medicala sa depaseasca 10 zile.
Se poate insa retine savarsirea infractiunii de distrugere.