avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit la Primarie pentru o moştenire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit la Primarie pentru o moştenire

Buna ziua

Speţa este următoarea:
Tatal meu este decedat. In urma decesului, la 5 ani dupa, am dezbătut moştenirea pe ramura mamei sale, adica a bunicii mele, in urma careia, instanta de judecata a realizat corect imparteala casei si a terenurilor, extravilane si intavilane, intre sora tatalui meu, care este in viata si mine ca mostenitor al tatalui meu.
Dupa ce instanta a emis hotararea de judecata prin care atesta ca sunt proprietar pe anumite terenuri mi-am platit impozitele in fiecare an (timp de 2 ani). Anul acesta cand am mers sa achit impozitul pe anul in curs mi s-a comunicat ca trebuie sa achit impozitul pe perioada de dinainte de a deveni proprietar in urma dezbaterii mostenirii, jumatate eu, jumatate matusa mea. Timp de doi ani am achitat impozitul in fiecare an, la zi si nu mi s-a comunicat nimic despre acest lucru. Este normal sa platesc acum dupa 2 ani impozitul bunicii mele defuncte si a matusii mele care s-a folosit de acele terenuri si de casa? Nu trebuia cand mergeam in fiecare an sa achit impozitul sa mi se comunice acest lucru? Abia acum mi-au zis ca mai e de achitat din urma o suma de bani - impozit pentru casa si terenuri (la care desigur s-au adăugat si penalitati).
Intrebarea mea este: Sunt obligata sa achit acel impozit? In sentinta nu se specifica nimic legat de plata acestui impozit, decat chltuielile de judecata pe care matusa mea mi le datoreaza. Asadar sunt obligata sa il platesc? In baza la ce? Si cum pot scapa de penalitati daca cei de la Primarie nu m-au anuntat ca am de plata timp de 2 ani acest impozit din urma si mi-au incasat anual impozitul aferent terenurilor mele de la data la care am devenit proprietar in urma dezbaterii mostenirii. Sper ca m-am facut inteles. Va multumesc pentru toata atentia acordata !

Alte discuții în legătură

Problema cu un teren agricol Ionela098 Ionela098 Buna ziua, Am o problema cu un teren la tara. Acesta a fost mostenit de catre tatal meu,de la o matusa(sora bunicului). Matusa s-a casatorit cu un barbat si ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale bourceanuadrian bourceanuadrian Bună seara ! Vă rog frumos, în urma dezbaterii succesorale după decesul tatălui meu, în 2005, o suprafață de teren extravilan a fost împărțită în ... (vezi toată discuția)
Mostenire valabila?? uli1 uli1 Situatia este următoarea În urmă cu 12 ani în urma decesului bunicilor, apartamentul a rămas să fie locuit de o nepoată .Nepoata mai are 2 frati cu ... (vezi toată discuția)