avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie imobil Executor Judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie imobil Executor Judecatoresc

Buna ziua,
Sunt interesat de achizitia unui imobil printr-o licitatie de la un executor judecatoresc.
In publicatia de vanzare apar o serie de sarcini pentru acest imobil (ipoteci, somatii in vederea inceperii executarii silite, urmariri silite imobiliare, o inscriptie imobiliara) Nu stiu daca aceste sarcini se cumuleaza, dar cert e ca daca s-ar cumula, valoarea lor ar depasi pretul de incepere a licitatiei.

Din cate stiu, in urma adjudecarii, toate sarcinile asupra imobilului dispar.
Insa, in cazul de fata este vorba si de Inscrierea inscriptiei ipotecare (sechestru asigurator) pana la concurenta sumei de ........ lei, in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria........

Discutand cu executorul, am inteles ca acest sechestru se poate anula in instanta prin inaintarea unui proces, de catre noul proprietar.

Imi puteti spune cat de complicat este si cat poate dura acest proces?
In cazul in care noul proprietar decide sa plateasca suma, sechestrul se poate considera rezolvat si eventual aceasta suma sa poata fi recuperata de la cel executat silit, in instanta?

Mai pot fi alte vicii ascunse (sarcini) pe care trebuie sa la iau in considerare?

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)