avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contractul de comision pentru advertiseri din afara ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contractul de comision pentru advertiseri din afara Romaniei

Buna ziua,

Am citit un articol care explica rolul "contractului de comision" privind veniturile din afiliere in cazul unui advertiser persoana juridica din Romania.

In articolul respectiv, a fost dat exemplul eMag si 2parale, unde impozitul este retinut la sursa in baza acestui contract de comision intre afiliat si advertiser.

Nu am inteles totusi cum se procedeaza cand advertiser-ul sau platforma de afiliere este in afara Romaniei si cand nu exista obligatia retinerii venitului la sursa de catre acea companie.

Atunci cand in termenii si conditiile site-ului responsabilitatea declararii veniturilor este in totalitate pasata afiliatului, cum se procedeaza pentru inregistrarea si declararea acestor venituri conform codului fiscal?

Alte discuții în legătură

Pot face recomandari pentru un site de asigurari, sa primesc comision ca persoana fizica? BoboLordOfDark BoboLordOfDark Detin un spatiu in oras si doresc sa directionez clientii din acea locatie catre o platforma de asigurari rca online, iar eu la fiecare recomandare primesc un ... (vezi toată discuția)
Taxe aferente comisionului de afiliere platit afiliatilor din afara ro isaisa isaisa Buna ziua, O societate comerciala, srl cu sediul in Ro, este furnizor de servicii de web hosting si publicitate online in limba engleza. Deci activitate ... (vezi toată discuția)
Neplata unor comisioane profitshare emin3nt emin3nt Am avut o colaborare cu o companie de afiliere , www.Profitshare.ro ( Ei se ocupa de promovarea eMag si alte firme ), am vandut produse la comision de pe ... (vezi toată discuția)