avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces cu Ministerul muncii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces cu Ministerul muncii

Sunt insotitorul unei persoane cu dizabilitati. De curand Autoritatea pentru Persoane cu Dizabilitati (ANPD) institutie care apartine de Ministerul Muncii m-a suparat foarte tare incat as vrea sa dau ministerul in judecata.
Potrivit anexei 1 din OUG 57/2015 insotitorilor persoanelor cu dizabilitati trebuia sa li se majoreze indemnizatia din 1 ianuarie 2016. Cand am facut cerere la ANPD a spus ca nu ne incadram in acea lege.
Acum cand am intrebat daca ne incadram la majorarea bugetara de 20% prevazuta in OUG 2/2017 pentru institutiile locale ANPD-ul a raspuns ca nu deoarece ne incadram la anexa 1 din oug 57/2015.
Acum eu ar trebui iar sa fac cereri la primarie pentru majorare si iar sa umblu pe drumuri. TRebuie sa caut pe cineva care sa stea cu copilul cat sunt eu plecat ,plus ca sunt cu nervii la pamant. Dar stresul meu? Sau timpul meu pierdut ? In loc sa stau cu copilul care e bolnav si are nevoie de toata atentia mea trebuie sa umblu pe la institutiile statului.
Ce sanse as avea daca as cere daune morale pentru timpul pierdut si stresul la care sunt supusa?
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2017
dianamitru, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua...în perioada octombrie 2014-septembrie 2016 am beneficiat ... Dana_90 Dana_90 Bună ziua...în perioada octombrie 2014-septembrie 2016 am beneficiat de concediu și indemnizatie creștere copil..în noiembrie 2016 mi-am semnat ... (vezi toată discuția)
Calculul stagiului de cotizare ghionel ghionel Sotia mea nascuta in septembrie 1958 este bolnava, are vreo 6 operatii pt cancer de sin si altele. In noiembrie 2009 a depus la casa de pensii un dosar in ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate pensionar care lucreaza cu jumatate de norma InaBucur InaBucur Situatia este urmatoarea: persoana este pensionata la limita de varsta si lucreaza cu jumatate de norma intr-un domeniu conex, varsta 66 ani. De o luna sufera ... (vezi toată discuția)