avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent insertie

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca pot beneficia de stimulentul de insertie : copilul face 2 ani pe 03.06.17, iar eu vreau sa incep activitatea cu 01.04.17. Tatal lucreaza, dar nu va dori sa beneficieze de acea luna pt ccc
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 18 Februarie 2017
Apreciez ca veti beneficia de acest stimulent de insertie daca va intoarceti la serviciu inainte ca minorul sa implineasca varsta de 2 ani.
Potrivit prevederilor legale, persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului şi aleg să revină la muncă înainte de terminarea acestuia au dreptul la o sumă lunară numită stimulent de inserţie, care se acordă la cerere.
Stimulentul de inserţie se acordă în baza unei cereri scrise, care trebuie să fie însoţită, potrivit OUG nr. 111/2010, de următoarele documente:

- copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, după caz;
- actele doveditoare care să ateste veniturile obţinute în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului;
- dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
- orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

Cererea şi documentele care atestă îndeplinirea condiţiilor de acordare a stimulentului trebuie depuse la primăria localităţii pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul/reşedinţa, aceasta transmiţându-le apoi agenţiilor teritoriale pentru prestaţii sociale.
Intrebam daca este bine cu 1 apr, deoarece de la primarie mi-au spus ca trebuie sa ma intorc cu 2 martie cel tarziu si nu cu aprilie...cum este corect?
anymaryh a scris:

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca pot beneficia de stimulentul de insertie : copilul face 2 ani pe 03.06.17, iar eu vreau sa incep activitatea cu 01.04.17. Tatal lucreaza, dar nu va dori sa beneficieze de acea luna pt ccc
Multumesc!

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” . In speta, trebuie sa reveniti la munca anterior datei de 03.04.2017.

Deci cu 01.04.2017 este bine .
Am fost din nou pt a solicita informatii: mi-a precizat ca trebuie sa ma intorc la serviciu cu 3 martie (cu 3 luni inainte) pt a beneficia de stimulentul de insertie. Apoi am intrebat de ce cu 3 luni si nu cu 2 luni...raspunsul : daca ma intorc cu luna apr, tatal trebuie sa dea o declaratie precum ca renunta la luna de ccc, iar eu in acest caz sa nu mai beneficiez 1 luna de plata indemnizatiei de ccc. E corect asa?
Pentru ce luna nu ar trebui sa mai beneficiez de indemnizatie ccc?

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie luna tatalui mrs86 mrs86 Daca tatal nu doreste sa intre in CCC, eu, mama copilului voi beneficia in continuare de indemnizatie in luna respectiva? Sau este nevoie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie cryys cryys Buna ziua, As dori sa stiu daca stimulent de inserție de primeste si in cazul in care ma întorc mai devreme din CCC , insa la un alt loc de munca nu la cel ... (vezi toată discuția)