avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Organizare institut national de cercetare-dezvoltare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Organizare institut national de cercetare-dezvoltare

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca un institut de cercetare dezvoltare are obligativitatea sa detina o biblioteca sau o structura info-documentara in organizarea sa? Conform legii O.G. 57/2002 - cu modificări și completări ulterioare, privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică

ART. 15
(1) Unităţile şi instituţiile prevăzute la art. 7 şi 8 pot participa în nume propriu la cooperarea tehnico-ştiinţifică internaţională şi pot încheia în mod direct contracte privind aceste activităţi, în condiţiile legii; contractele, precum şi utilizarea rezultatelor cercetării se vor înscrie în termenii utilizaţi în acordurile internaţionale la care România este parte.
(2) Rezultatele cercetărilor care sunt proprietate publică a statului se pot utiliza în cadrul cooperării internaţionale, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi cu aprobarea Guvernului.
ART. 16
Unităţile şi instituţiile de cercetare-dezvoltare care beneficiază de finanţare şi din fonduri publice sunt obligate să asigure:
a) dezvoltarea bazei tehnico-ştiinţifice, actualizarea documentaţiei ştiinţifice de interes naţional, precum şi utilizarea acestora cu prioritate pentru activitatea de cercetare-dezvoltare;


(1) Dreptul de a desfăşura activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare este recunoscut oricărei persoane fizice sau juridice.
(2) Dreptul de acces liber la fondurile publice destinate activităţii de cercetare-dezvoltare este garantat în condiţii de competenţă şi cu respectarea prevederilor legale şi contractuale privind drepturile de proprietate intelectuală şi de utilizare a rezultatelor.

Alte discuții în legătură

Organizare institut national de cercetare-dezvoltare Mariaee Mariaee Buna ziua, As vrea sa stiu daca un institut de cercetare dezvoltare are obligativitatea sa detina o biblioteca sau o structura info-documentara in ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladire incubator de afaceri Asimcov Asimcov [b]O.G. 57/ 2002[/b] Potrivit art. 85 alin1 lit. b) din O.G. 57/2002 Statul susține dezvoltarea infrastructurii de inovare și transfer ... (vezi toată discuția)
Cercetare, impozit mo298 mo298 Buna ziua, sunt incadrata ca cercetator stiintific grad III la Institutul Clinic Fundeni, lucrez intr-un laborator de analize medicale si spre deosebire de ... (vezi toată discuția)