avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asigurare angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asigurare angajator

Buna ziua

Firma la care lucrez , a semnat un contract de prestari servicii cu o firma din Franta.Problema mea este urmatoarea : Salariatii nostrii,pleaca dincolo la munca,noi asiguram cazarea si platim biletele de autocar . Unii dintre muncitori,nu stau mai mult de 2 zile si pleaca.Ce garantie ne putem lua noi ca firma , sa nu mai avem atata pierdere cu cei care merg in Franta pentru 2 zile?Mentionez ca biletele pentru 1 persoana dus-intors costa in medie 220 euro .Putem insera in contractul de munca o clauza prin care sa ii obligam in vreun fel sa ne dea banii inapoi in cazul in care nu stau mai mult de 10 zile acolo ? Este legal ?

Astept un raspuns urgent !!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: reludd , utilizator 11:53, 11 Septembrie 2009
Ii puteti concedia pe motiv disciplinar si sa ii actionati in judecata pentru recuperarea banilor.
Probabil vi s-a dus vestea ca se poate ajunge in Franta pe banii dvs, din pacate.
Ce-ar fi sa inecrcati sa selectati altfel oamenii, in sensul de a-i pune si pe ei sa aiba o contributie, pentru ca atunci ati vedea cine vrea cu adevarta sa munceasca si nu doar sa se plimbe in Franta.
ADica sa nu le mai platiti dvs biletele ci sa si le plateasca singuri, urmand a le deconta c/v lor la intoarcerea in tara, sau la sfarsitul primei luni de munca.
grace_r:
Imi place ideea dvs.! Chiar ca nu mi-a dat prin cap asa ceva.
Ma gandesc ca e mai simplu si mai eficient :)
Va multumesc pentru sfaturi.Dar marea mea intrebare este:Am voie sa inserez in contractul de munca o asemenea clauza ?Cum ar fi recuperarea banilor pentru biletele de autocar in cazul in care nu lucreaza mai mult de 10 zile la firma noastra ?

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)
Sanctionare Claark Claark Am primit o sanctionare de - 10 % din salariu. Ce se intampla, daca nu semnez decizia de sanctionare ? (vezi toată discuția)
Lagalitate cercetare disciplinara ANDREI2002 ANDREI2002 Buna ziua. Cercetarea disciplinara presupune intalnirea efectiva, fizic, cu comisia e cercetare , sau este de ajuns sa trimit o nota explicativa pe mail si ... (vezi toată discuția)