Firma la care lucrez , a semnat un contract de prestari servicii cu o firma din Franta.Problema mea este urmatoarea : Salariatii nostrii,pleaca dincolo la munca,noi asiguram cazarea si platim biletele de autocar . Unii dintre muncitori,nu stau mai mult de 2 zile si pleaca.Ce garantie ne putem lua noi ca firma , sa nu mai avem atata pierdere cu cei care merg in Franta pentru 2 zile?Mentionez ca biletele pentru 1 persoana dus-intors costa in medie 220 euro .Putem insera in contractul de munca o clauza prin care sa ii obligam in vreun fel sa ne dea banii inapoi in cazul in care nu stau mai mult de 10 zile acolo ? Este legal ?
Probabil vi s-a dus vestea ca se poate ajunge in Franta pe banii dvs, din pacate.
Ce-ar fi sa inecrcati sa selectati altfel oamenii, in sensul de a-i pune si pe ei sa aiba o contributie, pentru ca atunci ati vedea cine vrea cu adevarta sa munceasca si nu doar sa se plimbe in Franta.
ADica sa nu le mai platiti dvs biletele ci sa si le plateasca singuri, urmand a le deconta c/v lor la intoarcerea in tara, sau la sfarsitul primei luni de munca.
Va multumesc pentru sfaturi.Dar marea mea intrebare este:Am voie sa inserez in contractul de munca o asemenea clauza ?Cum ar fi recuperarea banilor pentru biletele de autocar in cazul in care nu lucreaza mai mult de 10 zile la firma noastra ?