Buna ziua. Sunt angajata pe functie de conducere a unui magazin de haine incepand cu data de 14 noiembrie.Contractul este pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 120 zile. Aceasta se va finaliza in 14 aprilie. Daca pana atunci primesc notificare de la angajator pot beneficia de somaj? Precizez ca m-am intors la 1 august la munca din ccc pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani. Nu am intrerupere deloc. Si daca da,pot beneficia si de dtimulent de insertie? Mamicile care iau stimulent sunt protejate in vreun fel de legislatia in vigoare? Va multumesc pentru rabdare si ajutor!
1. Daca primiti notificare de la angajator privind incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun., atunci puteti beneficia de somaj.
2. Pe perioada somajului nu beneficiati se stimulent de insertie.
3. Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
In acest caz, interdictia incetarii c.i.m. se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data incetarii platii stimulentului de insertie.
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Inteleg din cele expuse mai sus ca nu au voie sa ma disponibilizeze atata timp cat iau stimulent de insertie. Precizez ca am inregistrat decizia la firma,au luat la cunostinta ca am o astfel de decizie.
Buna ziua. Tocmai ce am primit un raspuns si acela ar fi ca trebuie sa incheiem colaborarea. Eu am apucat sa inregiatrez decizia prin care iau stimulent de insertie . I-am anuntat ca nu au voie sa faca acest lucru din cauza ca legea ma protejeaza si a ramas sa se intereseze persoana care m-a contactat telefonic. In acest caz , daca ei apun ca nu am dreptate pot merge mai departe? In instanta? Ce e de facut? De aaemenea eu aveam clauza de confidentialitate si vreau sa beneficiez de acea clauza. Multumesc ! Va rog sa ma indrumati!
Concediere
Daniel_Caciula
Buna ziua, m-am intors la munca din concediul de crestere copil, iar acum iau stimulentul de insertie pana face copilul 3 ani, deoarece m-am intors mai devreme ... (vezi toată discuția)
Stimulent
mirela-vera
Buna dimineata,
Beneficiez de stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului daca, dupa cele 6 luni in care angajatorul e obligat sa ma primeasca, ... (vezi toată discuția)