Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu un sfta referitor la urmatoarea problema :am o asociatie de propreitari,unde marul discordiei este A-P,pentru faptul ca,presedinta nu este de acord cu a-p pe care il generez eu din programul blocmanager,deoarece ,dansa vrea sa-i apara pe activ :casa,banca si debitori daca este cazul
pasiv:fond rulment,fond reparatii,alte fonduri si creditori daca este cazul
iar cele 2,binenteles sa aibe egalitate,nici nu vrea sa auda de facturi pe pasiv si in activ acte de plata in luna
Chiar nu mai stiu cum sa procedez
va rog din suflet ,sfatuiti-ma ce sa fac
Poate ca d-na respectiva nu stie cum sa se intocmeasca soldurile de A - P la o as. prop.
Intreb - aveti cenzor la as. prop.? Adica cineva de meserie?
Si eu folosesc programul despre care vorbiti si nu am nicio problema. A fost mai greu la initializare, dar acum este perfect si nici nu te lasa sa gresesti.
Odata introduse facturile, precum si platile, programu genereaza acest raport la orice ora, adica dupa fiecare operatiune facuta, indiferent ca introduceti facturi, incasari ori plati.
Purtati o discutie cu documentul in fata, dar si cu cenzorul - daca este meserias. sa intocmeasca raportul manual si sa faceti comparatie intre cele doua documente. Este grea meseria...
In Activ trebuie sa fie:
- restante locatari din lunile precedente (se iau din lista curenta sumele neachitate inca);
- cotele curente neachitate inca;
Practic acestea doua sunt sumele totale la fiecare apartament neachitate inca.
- facturile de la furnizori, salariile si cheltuielile administrative care vor fi repartizate luna urmatoare, indiferent daca au fost sau nu achitate la furnizori
- casa
- banca
In Pasiv
- fonduri (incasate si restante la fiecare fond)
- facturi venite la asociatie (puse sau care urmeaza sa fie puse pe liste) neachitate inca.
am o asociatie de propreitari,unde marul discordiei este A-P,pentru faptul ca,presedinta nu este de acord cu a-p pe care il generez eu din programul blocmanager..
Rugati presedintele sa va ajute si sa faca situatia A-P pentru o luna asa cum stie el.
eu functionez ca cenzor extern si am propriul meu sistem de a intocmi balanta pe solduri finale, din contabilitatea in dubla partida (asta este o situatie activ/pasiv).
In documentatia blocului sunt doua rapoarte: unul facut de programul enuntat (care lucreaza pe net) si raportul meu (care este pe brut).