avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am ajuns la firma de recuperari pentru un debit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am ajuns la firma de recuperari pentru un debit inexistent

Buna ziua!
Vineri si astazi (luni) sotia mea a fost sunata de o firma de recueprari pentru un presupus debit la o mare clinica privata din Romania. Ea beneficiaza de un abonament de servicii la acea clinica prin intermediul angajatorului. Practic un beneficiu extra salarial.

Situatia e in felul urmator: Vara trecuta s-a programat prin call centerul clinicii la o anumita investigatie despre care i s-a spus ca este gratuita (inclusa in abonamentul deja platit). Dupa respectivul consult, i s-a spus ca de fapt serviciul de care a beneficiat nu este gratuit/inclus ci doar cu reducere insa, a continuat tot reprezentantul clinicii, "observ ca din call center vi s-a spus ca este gratuit si prin urmare nu va pot impune sa achitati, o sa iau legatura cu colegii din call center sa-si asume".

Peste ceva timp, incep cei de la clinica sa sune "Aveti o suma neachitata la noi!", sotia mea le spune "Pai stiti, mi s-a spus ca nu este nevoie sa achit pentru ca mi-ati spus ca e gratuit, si apoi nu a fost, iar apoi ati promis ca va asumati." Intr-un final, cei de la clinica au revenit cu o decizie finala "Da, aveti dreptate, nu trebuie sa achitati acea suma!".

Intr-adevar, verificand contractul cu respectiva clinica, acel serviciu nu era inclus, dar discutia cu cei de la clinica s-a incheiat cu "ne asumam noi, nu este nevoie sa achitati".

Imi imaginez ca probabil in documentele clinicii a ramas acel debit (probabil cu un fel de asterix) si a ajuns la recuperari printre altele, mult mai multe si netriate.

Intrebarea este cum facem acum sa scapam de cei de la recuperari, pentru ca deja au revenit a doua oara desi le-am explicat inca de prima data situatia, si am transmis deja si clinicii? Exista vreo cale legala prin care ne putem indrepta impotriva firmei de recuperari si a clinicii?

Multumim!

Alte discuții în legătură

Returnare telefon telekom anittastanciu anittastanciu Buna ziua, Povestea e un pic lunguta, am sa incerc sa o spun cat de scurt pot. Ai mei au reziliat un abonament de telefon, televiziune si internet la ... (vezi toată discuția)
Executare silita staiculuci staiculuci In 2009 tatal meu a avut 3 abonamente la [editat] pe numele sau.Tot atunci a primit un telefon prin care i s-a spus ca a castigat 1000 de minute pentru ca era ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare creante la asociatiile de proprietari giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Acum 2 zile, la blocul nostru a venit o firma de recuperare creante, debite, specializata in asociatii de proprietari. Reprezentantul acestei ... (vezi toată discuția)